3 Jun 2018 18:27

Yeah buddy! 



media options

comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Volg nooit meer een dieet. Laten we daarmee beginnen. Als het op gezondheid aankomt, lijken we meer nog dan anders op zoek naar shortcuts. We willen een zo groot mogelijke verandering in zo weinig mogelijk tijd. Meestal aangejaagd door een naderende zomer of het begin van een nieuw jaar. Zo’n dieet kan dan ook best even het gewenste resultaat hebben hoor, maar uiteindelijk is de verandering zelden van lange duur. Bovendien zijn er zoveel verschillende theorieën over voeding dat we door de bomen het bos niet meer zien, voordat je het weet loop je elk seizoen achter een nieuwe theorie aan. Liever zorgen dat de basis goed is. Dus wie gezonder wil leven, moet zorgen dat er in haar of zijn leven meer gezonde gewoontes ontstaan. Een reeks goede keuzes die opgenomen worden in de dagelijkse routines. Een paar tips:

1. Neem een handje noten voordat je boodschappen doet. Met een gevulde maag neem je minder snel ongezonde beslissingen.
2. Kies een paar vaste groenten en vruchten die je altijd meeneemt op je boodschappenlijstje. Leg ze thuis in het zicht, en niet in die schuifla van je ijskast, of verstopt in een kastje.
3. Eet de regenboog aan verse producten. Al die gekleurde groenten en vruchten hebben eigen voedingsstoffen.
4. Neem de tijd om te proeven, en onthou dat het eten niet op hoeft.
5. Schep op in de keuken. Zet je pannen niet op tafel.
6. Eet met aandacht. Eten voor de televisie zorgt er al snel voor dat je gedachteloos schrokt.
7. Schrap niet zomaar koolhydraten, gluten, vlees of andere producten uit je voeding zonder te weten wat je dan aan voedingsstoffen moet compenseren.
8. Vraag in restaurants of ze het brood weglaten als je een salade bestelt

Wees niet te streng voor jezelf. Als je basis goed is, is het veel minder erg als je zo nu en dan ongezonde dingen eet of drinkt. (dit is een Klein stukje uit het hoofdstuk over voeding in mijn boek FIT)

foto: @anneclairedebreij Yeah buddy! Een nieuwe week. Laat je niet tegenhouden door de dingen die het moeilijk voor je maken, kijk vooral naar wat je wél kunt doen. Maak er wat moois van, lieve mensen!
tags
No tags yet

info
shared on
views
2
posted using
direct link
embed