Deze maand in de jubileumeditie van @menshealthnl Over mijn liefde voor trainen en de belangrijkste inzichten na 30 jaar fitness. 
foto: Stef Nagel
Styling: @brigittekramerstyling voor @reeboknl
3 Jan 2019 20:15

Deze maand in de jubileumeditie van Over mijn liefde voor trainen en de belangrijkste inzichten na 30 jaar fitness.
foto: Stef Nagel
Styling: voor  



media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Toen Bobby een paar uur oud was, vroeg een producent mij of ik nog even een paar regels in kon spreken voor één van mijn programma’s. Ik had me voorgenomen een maand vrij te nemen na de geboorte van Bob. Van mijn tv-werk. Want bij Vondelgym loopt alles gewoon door. Maar die tijd is makkelijker naar eigen inzicht in te delen. Ik had ervoor gezorgd dat er geen opnamen gepland stonden. Geen zakelijke afspraken. Het verzoek heb ik die dag genegeerd. Maar de volgende dag sprak ik toch die drie extra regels in. 
Het partnerverlof is vanaf 1jan verlengd van 2 naar 5 dagen. En in 2020 wordt het zelfs mogelijk om vijf weken aanvullend verlof op te nemen. Aaneengesloten, of verspreid over zes maanden. Een fantastische ontwikkeling. Maar veel partners, vaders vooral, weten helemaal niet dat ze daar recht op krijgen. Dat is jammer. Die eerste weken zijn bijzonder. 
Voor mij was die verlofperiode ook het anker in een nieuwe indeling van mijn agenda. Zorgen dat ik als werkende vader veel thuis ben, met de kinderen, en dat we de verantwoordelijkheden, en de tijd vooral, goed verdelen. Voor ons was het heel belangrijk om tijdens die eerste weken zoveel mogelijk met elkaar te zijn. Zonder al teveel bezoek, zonder de ruis van de buitenwereld. Werkgevers en collega’s houden niet altijd evenveel rekening met jouw plannen om de tijd te nemen, merkte ik zelf dus ook. Veel ouders gaan sneller dan ze zouden willen weer aan het werk, uit angst achter te komen lopen, of vanwege de verwachtingen van werkgevers. Daarom is het belangrijk om er duidelijke afspraken over te maken en nu alvast na te denken over hoe je die periode wilt invullen, als hij er voor jou aankomt. Mijn vrienden bij Pampers roepen vaders op hun hart te laten spreken door hun ervaringen met, en plannen voor de verlofperiode te delen, met de hashtag #vraaghetaanpapa om op die manier meer mensen bewust te maken van de mogelijkheden met dat verlof (57% van de ondervraagden in het onderzoek dat Pampers deed wist niet dat het aa Deze maand in de jubileumeditie van @menshealthnl Over mijn liefde voor trainen en de belangrijkste inzichten na 30 jaar fitness. 
foto: Stef Nagel
Styling: @brigittekramerstyling voor @reeboknl Nieuwe aflevering online (link in mijn stories) van Één pot nat, een serie over vooroordelen. Deze keer met vluchtelingen.
In elke aflevering staat 1 groep centraal die vaak omgeven wordt door vooroordelen. Die leggen we ze voor, zodat ze er zelf eens op kunnen reageren.. je leert ze kennen, ziet dat zo’n groep vaak heel divers is, en soms ook gewoon van mening verschilt over de hete hangijzers. Net als de rest van ons dus eigenlijk. 
Elke maandag en woensdag nieuwe afleveringen online bij het @ad_nl (In mijn stories een link) “Één pot nat” maakte ik met @mychannelsnl @makerdistrict en @kbiri (@maak.amsterdam)
tags
No tags yet

info
shared on
views
8
posted using
direct link
embed