Dit is mijn werkkamer. Het hoekje waar je werkt, noemt mijn dochter het. Dat klinkt actief. Maar voor mij is het juist ook een ruimte waar ik mij rustig voel. Door de boeken. Ik heb dat ook in een boekenwinkel. Vanmiddag vroeg ik mijn broer @klaasboom wat dat toch is met boeken, dat ze dat effect op je  hebben. Dat je de werelden achter al die kaften voelt misschien, zei hij. En ik geloof dat hij gelijk heeft. Al die verhalen. De gedachten en ideeën uit al die tijden en culturen. Voor mij komt daar, als vader van jonge kinderen, nog bij dat alleen al de aanwezigheid van boeken stiekem een beetje voldoening geeft, terwijl ik minder aan lezen toekom dan eerder. Minder lang vooral, want ik heb me in het eerste levensjaar van Bobby voorgenomen in ieder geval elke dag 1 pagina te lezen. Dat lukt redelijk. In de weekenden soms een heel boek, zelfs. We lezen ook oneindig veel voor. En ja, uiteraard heb ik al eens geprobeerd hardop een stukje Houellebecq te lezen met de kinderen op schoot. Maar dat is geen succes gebleken. Vooralsnog.
17 Mar 2019 19:59

Dit is mijn werkkamer. Het hoekje waar je werkt, noemt mijn dochter het. Dat klinkt actief. Maar voor mij is het juist ook een ruimte waar ik mij rustig voel. Door de boeken. Ik heb dat ook in een boekenwinkel. Vanmiddag vroeg ik mijn broer wat dat toch is met boeken, dat ze dat effect op je hebben. Dat je de werelden achter al die kaften voelt misschien, zei hij. En ik geloof dat hij gelijk heeft. Al die verhalen. De gedachten en ideeën uit al die tijden en culturen. Voor mij komt daar, als vader van jonge kinderen, nog bij dat alleen al de aanwezigheid van boeken stiekem een beetje voldoening geeft, terwijl ik minder aan lezen toekom dan eerder. Minder lang vooral, want ik heb me in het eerste levensjaar van Bobby voorgenomen in ieder geval elke dag 1 pagina te lezen. Dat lukt redelijk. In de weekenden soms een heel boek, zelfs. We lezen ook oneindig veel voor. En ja, uiteraard heb ik al eens geprobeerd hardop een stukje Houellebecq te lezen met de kinderen op schoot. Maar dat is geen succes gebleken. Vooralsnog. 



media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Slidin’ into the weekend like... Dit is mijn werkkamer. Het hoekje waar je werkt, noemt mijn dochter het. Dat klinkt actief. Maar voor mij is het juist ook een ruimte waar ik mij rustig voel. Door de boeken. Ik heb dat ook in een boekenwinkel. Vanmiddag vroeg ik mijn broer @klaasboom wat dat toch is met boeken, dat ze dat effect op je  hebben. Dat je de werelden achter al die kaften voelt misschien, zei hij. En ik geloof dat hij gelijk heeft. Al die verhalen. De gedachten en ideeën uit al die tijden en culturen. Voor mij komt daar, als vader van jonge kinderen, nog bij dat alleen al de aanwezigheid van boeken stiekem een beetje voldoening geeft, terwijl ik minder aan lezen toekom dan eerder. Minder lang vooral, want ik heb me in het eerste levensjaar van Bobby voorgenomen in ieder geval elke dag 1 pagina te lezen. Dat lukt redelijk. In de weekenden soms een heel boek, zelfs. We lezen ook oneindig veel voor. En ja, uiteraard heb ik al eens geprobeerd hardop een stukje Houellebecq te lezen met de kinderen op schoot. Maar dat is geen succes gebleken. Vooralsnog. Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Niet loslaten. Go get yours. Maak er een mooie week van, lieve mensen.

foto: @pie_aerts
tags
No tags yet

info
shared on
views
3
posted using
direct link
embed