22 Jul 2019 07:10

Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Doe wat je doet vol overgave. Maak er wat moois van, lieve mensen! 



media options

comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Op de socials word je dagelijks geconfronteerd met het leven, de visie en de mening van derden. Dat kan inspireren, maar ook demotiveren. Of zelfs gaan knagen in je hoofd. Een paar dingen die mij persoonlijk helpen in het omgaan met vervelende reacties of haters.

1. Bedenk dat een ander niet naar jouw leven  kijkt zoals jijzelf, maar vanuit een eigen leven, waarin van alles omgaat. Mensen zien de dingen niet zoals ze zijn, ze zien de dingen zoals zij zelf zijn. 
2. Vraag je bij nare berichten of flauwe vormen van kritiek af of degene die de comments tikte zich in dezelfde arena begeeft als jij. Nemen ze risico, stellen ze zich kwetsbaar op? Iedereen met zo’n afgeschermd privé profiel valt af. Neem alleen kritiek ter harte van mensen die het beste met je voor hebben. Die kunnen meedogenloos zijn vanuit liefde. En dat is goed.
3. Reageer nooit op zogenaamde prikkers. Nooit. De opmerking krijgt pas impact als jij die een podium geeft. Voor iemand die erop uit is je van alles te ontlokken is doodzwijgen het meest frustrerende scenario. En ja, dat geldt ook voor die ‘maar andere mensen lezen dit ook, ik moet dit onrecht corrigeren-gedachte’. Een quote op je feed plaatsen is meestal niet zo sterk. Don’t be a Facebook dad, zegt mijn vrouw tegen mij als ik soms zoiets overweeg. Maar de gedachte erachter is vaak wel relevant. Je werd niet voor niets door die woorden van een ander geraakt. Werk ze uit. Leg uit waarom je die quote zo mooi vindt. Neem hem desnoods over in je tekst, en kies er een meer persoonlijke foto bij. In het geval van dit stuk, denk ik steeds aan dat citaat over het gunnen van succes. Dat anderen complimenteren en feliciteren nooit, maar dan ook nooit iets wegneemt van jouw eigen ‘succes’ of ‘geluk’, wat die termen ook voor je mogen betekenen. Dus bemoedig, gun, strooi met complimenten, inspireer, motiveer, wees lief. Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Doe wat je doet vol overgave. Maak er wat moois van, lieve mensen! Ons @vondelgym team vertegenwoordigt Nederland begin augustus op de CrossFit Games in Madison, Wisconsin (wereldkampioenschappen). De voorbereiding begon in januari. @marktuitert maakte daar een mooie docu over (link in mijn stories), waarin je goed meekrijgt hoe diep deze atleten gaan om mee te strijden op het hoogste niveau. Mark’s @firstenergygum is één van de partners van het team. Daar zijn we ontzettend blij mee. En ook met deze docu. Mooi werk FIRST, en go team!
tags
No tags yet

info
shared on
views
4
posted using
direct link
embed