Reactie op de persconferentie van @minpres gisteravond, voor @rtlboulevard (swipe)
Nog steeds vertrouwen in de regering, maar krijg toch steeds meer het gevoel dat dit kabinet een wat gedateerd beeld van “de sportschool” heeft.
21 May 17:38

Reactie op de persconferentie van gisteravond, voor RTL Boulevard (swipe)
Nog steeds vertrouwen in de regering, maar krijg toch steeds meer het gevoel dat dit kabinet een wat gedateerd beeld van “de sportschool” heeft. media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Gaan de sportscholen open op 1 juni? Dat horen we vanavond in de persconferentie van de @minpres Er zat een mooi verloop in het gesprek over de zorgen en voorwaarden voor opening. Eerst kwamen de onderzoeken naar buiten dat het virus niet via zweet verspreid wordt (link in mijn stories). Daarna werd duidelijk dat de voorbeelden van virusverspreiding in “sportscholen” vooral kwamen van kleine slecht geventileerde ruimtes met veel mensen (link in mijn stories). En in afgelopen dagen deden wetenschappers en medisch specialisten oproepen aan de overheid om vooral niet te wachten op een vaccin maar burgers aan een gezonde leefstijl te laten werken (link in mijn stories). Dat laatste moet doorslaggevend zijn. 
Ik hoop dat we vanavond dit horen; Sportscholen open op voorwaarde dat leden vooraf gecontroleerd worden (zoals bij contactberoepen), dat er goede luchtbehandeling is (geen rondzwermende luchtdeeltjes), voorlopig kleine groepen in de lessen (waar mogelijk aangevuld met buitenlessen) en beperkt vrij trainen voor individuen zodat gepaste afstand in acht kan worden genomen. Een duidelijk protocol en extra aandacht voor hygiëne. Het was echt mooi om te zien hoeveel video’s er de afgelopen week voorbij kwamen van de veiligheidsmaatregelen in gyms door het hele land. Iedereen denkt mee, verantwoordelijk en professioneel, met heel veel liefde voor de sport. Liefde voor wat sport doet met, en voor mensen. De branche is er klaar voor.
UPDATE: de minister heeft laten weten pas volgende week het advies van zijn team te krijgen over vervroegde opening van sportscholen. Reactie op de persconferentie van @minpres gisteravond, voor @rtlboulevard (swipe)
Nog steeds vertrouwen in de regering, maar krijg toch steeds meer het gevoel dat dit kabinet een wat gedateerd beeld van “de sportschool” heeft. Een bodyweight workout voor thuis (Hero WOD Zachery Tellier. Via: @sigienator)
Ronde 1:
- 10 burpees
Ronde 2:
- 10 burpees
- 25 pushups
Ronde 3:
- 10 burpees
- 25 pushups
- 50 lunges
Ronde 4:
- 10 burpees
- 25 pushups
- 50 lunges
- 100 situps
Ronde 5:
- 10 burpees
- 25 pushups
- 50 lunges
- 100 situps
- 150 airsquats

Hou je tijd bij, en probeer daar een volgende keer onder te komen.
members mentioned
tags
No tags yet

info
shared on
views
330
posted using
direct link
embed