Berriehoek 29 - Enschede
10 Apr 2015 10:09

Berriehoek 29 - Enschede 

LAND(T) GOED…

De Twentse gemeente Enschede ligt in het zuidoosten van Overijssel, vlakbij de Duitse grens. In dat feit ligt waarschijnlijk ook de verklaring voor de plaatsnaam want het Oudsaksische ‘scethia’ betekende zoveel als ‘scheiding’ of ‘grens’. Naar het destijds moerassige grensgebied werd dan ook verwezen als ‘An die Schede’. Anno nu is Enschede de grootste gemeente van Overijssel en met z’n ca. 160.000 inwoners de elfde gemeente van Nederland.

In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw werden in stadsdeel Zuid drie nieuwe wijken gebouwd. Een daarvan is De Helmerhoek, genoemd naar het nabijgelegen erve ‘De Helmer’. Iedere straat in deze buurt is vernoemd naar een Twents landgoed en eindigt op ‘-hoek’. Zo ook de straat waar deze comfortabele twee-onder-een-kap woning uitziet naar zijn toekomstige bewoners: Berriehoek. De Helmerhoek is een zeer kindvriendelijke wijk en voelt eigenlijk meer als een knus dorp dat toevallig tegen Enschede aan ligt. Je vindt er vijf basisscholen, verschillende sportverenigingen en een zelfvoorzienend winkelcentrum. Dus ook als je dat pak melk vergeten bent is er geen probleem. Mochten de buren je niet kunnen helpen dan ben je met de fiets zo bij de winkels. De drie centrale ontsluitingswegen van de wijk bieden eenvoudig toegang tot bestemmingen erbuiten. De bus die iedere 10 minuten door De Helmerhoek rijdt doet dat op zijn eigen busbaan; de halte vanaf Berriehoek 29 is zo’n 7 minuutjes lopen.

Deze comfortabele woning laat je vanwege zijn ligging naast een pad en een speeltuin schuin achter het huis, extra vrij voelen. Wanneer je via de voordeur over de drempel stapt, kom je in een hal die niet alleen toegang biedt tot de living en de trap naar boven, maar ook tot de garage. Zo stap je altijd warm en droog in je auto, een prettig gegeven. De ruime en lichte woonkamer heeft als basis een warme eiken vloer die alleen bij de halfopen keuken overgaat in praktische plavuizen. Deze kookruimte is voorzien van diverse inbouwapparatuur en ligt aan de voorzijde van de woning. De sfeervolle living is gesitueerd aan de achterkant waar je via een aluminium schuifpui de achtertuin inloopt. De tuin is gunstig gelegen op het zuidwesten, waardoor je heerlijk van de zon kunt genieten. Gezellig eten met de kinderen of borrelen met vrienden wordt hier aangenaam lang omlijst door langzaam ondergaande zonnestralen.

Op de eerste etage van de woning vind je drie prima slaapkamers en de badkamer, met ligbad, aparte douche, tweede toilet en wastafel. De fraaie planken vloeren geven de slaapkamers niet alleen een warme sfeer, ze voelen ook absoluut niet koud aan de voeten. De tweede verdieping bereik je via een vaste trap. Op de zogenaamde voorzolder zijn de wasmachine- en drogeraansluiting. Daarachter is een vierde slaapkamer gesitueerd. De afgetimmerde knieschotten bieden extra bergruimte voor zaken die je niet dagelijks nodig hebt, zoals de kerst- en kampeerspullen.

De woning wordt van warmte voorzien via stadsverwarming. Naast een aangenaam ‘binnenklimaat’ heb je er ook een veilig gevoel, dankzij de alarminstallatie met magneetcontacten, glasbreukdetectoren en bewegingsmelders.

… woont nog beter!

Indeling:
Begane grond: hal met toegang tot de garage, toilet, meterkast, woonkamer met aluminium
schuifpui, half open keuken met inbouwapparatuur.

1ste verdieping: 3 slaapkamers, badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel.

2de verdieping: met vaste trap bereikbaar, voorzolder met wasmachine en droger aansluiting,
afgetimmerde knieschotten.

Kenmerken:
Type woning: 2^1 kap woning
Bouwjaar: 1988
Woonoppervlakte: 121 m2
Perceeloppervlakte: 292 m2
Aantal kamers: 5 (4 slaapkamers)


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
Berriehoek 29 - Enschede Berriehoek 29 - Enschede Berriehoek 29 - Enschede
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
posted using
direct link
embed