Beverwijk - Creutzberglaan 51B
29 Jul 2015 16:54

Beverwijk - Creutzberglaan 51B 

Hoewel de naam Beverwijk niets met dammen bouwende knaagdieren te maken heeft, zou je er het kleinere verre neefje van de bever, de woelrat, zomaar in de duinen kunnen tegenkomen. Duinen, en dus ook het strand zijn onlosmakelijk verbonden met deze Noord-Hollandse gemeente. Ooit was de naam van deze vroegere nederzetting: Beverhem. ‘Bever’ was de aanduiding voor een Germaanse man en het woordje ‘hem’ betekende iets als ‘woning van’. Eens dus het thuis van de Germanen, nu een groene stad in tuindersgebied.

De ligging van de uiterst geliefde Creutzberglaan is uniek. Wanneer je er woont is het amper tien minuten fietsen voor je het strand op stapt om er lui op je handdoekje te ontspannen of juist heerlijk actief met de golven te stoeien. Op ongeveer dezelfde afstand, maar dan in andere richting ligt het gezellige centrum van Beverwijk. Daar kun je behalve goed winkelen ook heerlijk genieten van een sfeervol hapje en drankje in de verschillende kroegen en restaurants.

Deze goed geïsoleerde hoekwoning op nummer 51b vormt een solide onderhouden oase in fraai duingebied, met zowel voor als achter een fantastisch vrij uitzicht. De omgeving ademt een landelijke sfeer waarin afwisselend kleinere en grotere villa’s een speelse verscheidenheid aanbrengen.

De basis van de gehele benedenverdieping wordt gevormd door karakteristieke eikenhouten vloerdelen. De living heeft een open haard en is aangenaam licht, mede dankzij de erker aan de voorkant. Het balkenplafond en het glas-in-lood in de erker en rondom de voordeur herinneren op een prettige manier aan de jaren’30 waarin dit huis gebouwd werd. De luxe open woonkeuken daarentegen is van alle moderne gemakken voorzien, zoals een Falcon kooktoestel met twee ovens en een 5-pits gaseenheid. Het antracietgrijze natuurstenen aanrechtblad contrasteert fraai met het middenbruine hout van de laden. Ook een vaatwasser, ijskast, vriezer en afzuigkap zijn onderdeel van deze plek die al snel het centrale punt in huis zal vormen. Je ontmoet er elkaar voor het ontbijt, maar ook aan het einde van de dag wanneer je er samen de dag doorspreekt: genietend van een ontspannen glaasje terwijl de pannen op het vuur pruttelen en de kinderen nog even in de zonnige achtertuin spelen. Hoewel de keuken alle ruimte biedt is een maaltijd in de buitenlucht ook al vroeg in het seizoen mogelijk dankzij de ideale ligging op het zuidwesten. Via de openslaande deuren stap je zo het ruime terras op. De grote tuin bestaat eigenlijk uit drie delen, want behalve het praktische terras ligt er een fraai gazon en een heuse moestuin.

Op de eerste verdieping zijn er drie prima slaapkamers en een compleet gerenoveerde badkamer met royale douche en een vast wastafelmeubel. Separaat hiervan, maar in dezelfde strakke stijl, is er een wasruimte waar zich ook het tweede toilet bevindt. De tweede etage biedt onderdak aan een ruime zolderkamer met dakkapel. Met enkele aanpassingen zoals een tweede dakkapel, zou hier uitstekend een extra slaapkamer kunnen worden gerealiseerd.

Openbaar vervoer in de buurt is prima geregeld: aan het einde van de straat is er een bushalte. Wanneer je met de auto reist dan bereik je binnen vijf minuten de snelweg richting Haarlem, Amsterdam en de rest van Nederland.

… knaagt daar reeds verlangen?


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
Beverwijk - Creutzberglaan 51B Beverwijk - Creutzberglaan 51B Beverwijk - Creutzberglaan 51B
tags
No tags yet

info
views
0
posted using
direct link
embed