Borne - Ligusterstraat 20
3 Aug 2015 17:18

Borne - Ligusterstraat 20 

DAT SPANT DE KROON…

De Twentse forensengemeente Borne is met zijn ruim 22.000 inwoners middelgroot te noemen. Wanneer je echter het gemeentewapen bekijkt dan vermoed je al gauw een majestueuze omgeving waarin de natuur een voorname rol vervult. Het azuurblauwe schild van het wapen draagt een sierlijke kroon waaronder zich drie gouden bijen om een gouden bijenkorf bevinden. Dit laatste symboliseert waarschijnlijk de belangrijke bijenteelt in Borne. Die bijen zouden zomaar aangetrokken kunnen worden door de geurende bloesem van de liguster. Een struik die vaak wordt gebruikt voor het maken van heggen. Maar ook een struik naar wie een straat in de populaire Borne’se wijk Lettersveld II is genoemd.

De fraaie hoekwoning op nummer 20 in deze kinderrijke en kindvriendelijke buurt is op de benedenverdieping zeer smaakvol uitgebouwd met een lichte open woonkeuken en knusse hoekjes. Met uitzondering van de hal wordt de basis van deze hele verdieping gevormd door een strakke, makkelijk te onderhouden gietvloer. De aangename sfeer van de living wordt onderstreept door de moderne bio-ethanol open haard die je bij minder zonnige dagen prettig ‘omwarmd’. Vanuit de voorkamer heb je zicht op de blinde zijgevel van een tegenovergelegen woning. Geen inkijk dus. Via de schuifpui bij de uitbouw stap je in de volledig betegelde achtertuin, gunstig gelegen op het westen. Hier geniet je, alleen of in goed gezelschap, tot laat van een drankje bij een langzaam ondergaande zon, terwijl de kinderen wat langer buiten spelen. Dat kan natuurlijk in deze ruime tuin, maar ook bij een van de vele speelpleintjes die de buurt rijk is.
De garage is naast het huis gesitueerd. Deze heeft een smeerput en een uitstortgootsteen, maar kan vooral onderdak bieden aan fietsen en andere zaken. Via een deur aan de achterzijde bereik je de tuin. Vanuit de woning heb je ook een inpandige entree naar de garage waarnaast een praktische werkplek is ingericht.

Op de eerste verdieping biedt de overloop plaats aan een vaste kast en toegang tot drie prima slaapkamers. De gedateerde badkamer heeft een toilet, vaste wastafel en een ligbad waarin ook gedoucht wordt. Deze natte ruimte is toe aan modernisering met als voordeel dat je dat als toekomstige bewoner volledig naar eigen smaak kunt doen. De huidige eigenaar is eventueel bereid zelf eerst de badkamer opnieuw in te richten, maar in dat geval zal het eenvoudig uitgevoerd worden.

De tweede etage verwelkomt je via een voorzolder waar behalve een tweede werkplek, ook de cv-installatie en de wasmachine-/droger-aansluiting is gesitueerd. Verder vind je hier een vierde en vijfde slaapkamer, waarvan de laatste op dit moment dienst doet als speelkamer. De slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een dakkapel met dubbel glas. Tenslotte is er nog een kleine vliering voor zaken die je niet dagelijks nodig hebt, zoals de kerst- of kampeerspullen. Deze is toegankelijk via een vastgeschroefd paneel in het plafond van de slaapkamer op de tweede verdieping.

Het gezellige centrum van Borne is goed geoutilleerd met diverse drogisterijen, supermarkten, bakkers, speciaalzaken, kappers en gezellige horeca. Je bent er in 10 minuten met de fiets. Nog minder ver hoef je van huis naar school en vice versa. De verschillende basisscholen liggen op maximaal 5 minuten fietsen. Hetzelfde geldt voor de diverse sport- en jeugdverenigingen en het binnenzwembad van Borne. Het dagelijks leven is hier aangenaam binnen handbereik.

Wanneer je verder wilt, dan rijd je binnen twee minuten naar de A35 die toegang biedt tot de A1 richting Duitsland of de andere kant op naar centraal Nederland. Het station van Borne is 5 fietsminuten van huis verwijderd; er vertrekt 2 keer per uur een trein richting Zwolle.

… plek van melk en honing!


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
Borne - Ligusterstraat 20 Borne - Ligusterstraat 20 Borne - Ligusterstraat 20
tags
No tags yet

info
views
2
posted using
direct link
embed