Dansende Volendammer
31 Jan 2012 10:18

Dansende Volendammer 

Willy Sluiter heeft een aantal schilderijen op zeer groot formaat geschilderd. Het Zuiderzeemuseum is in het bezit van deze levensgrote feestvierende Volendammer . De kleurigheid van dit werk is typerend voor Sluiter. Willy Sluiter had een grote voorliefde voor de kermis van Volendam. Het jaarlijks terugkerende volksfeest is ook het onderwerp van dit schilderij. Klein, aan de lage horizon zijn meer Volendammers te zien. Van dansende inwoners van het Zuiderzeestadje heeft Sluiter een enorm aantal schetsen gemaakt. Twee van zijn schetsboeken, die aan de kermis zijn gewijd, bevinden zich in de collectie van het Zuiderzeemuseum. Behalve in schilderijen, werkte hij zijn schetsen uit tot pastels en aquarellen.

Maker: Jan Willem (Willy) Sluiter (1873-1949)
Verv.jaar: 1914 (bijzonderheden datering: links van de datering is na restauratie een eerdere signering en datering zichtbaar geworden namelijk 1913)
Object: schilderkunst


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Zuiderzeemuseum

Enkhuizen, Netherlands

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied.

web www.zuiderzeemuseum.nl/

navigation
't Strand der Zuiderzee Dansende Volendammer
tags
No tags yet

info
views
1
posted using
direct link
embed