Kinderbegrafenis  van George Sherwood Hunter
15 Feb 2012 11:44

Kinderbegrafenis van George Sherwood Hunter 

Het verworven schilderij Trauer of Kinderbegrafenis (Volendam) cm uit ca. 1887 met doekmaat 48 x 71 cm, toont op indrukwekkende wijze een vader die met het kinderlijkkistje onder zijn arm op weg is naar het kerkhof. Hij wordt gevolgd door zijn zeven kinderen en daarachter zijn vrouw en moeder van zijn kinderen biddend voor hun overleden kind. Ze lopen op de Dijk in noordelijke richting met op de achtergrond de Zuiderzee en de silhouet van het eiland Marken.

De Engelse kunstenaar George Sherwood Hunter verbleef in 1887 als een van de eerste kunstenaars in Hotel Spaander. Kennelijk kon hij het goed vinden met het jonge echtpaar Spaander want hij portretteerde Aaltje Spaander, de vrouw van Leendert Spaander, in 1889 op 33 jarige leeftijd. Dat portret verwierf het Zuiderzeemuseum in 2007 middels een legaat van de familie Van Helsdingen.


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Zuiderzeemuseum

Enkhuizen, Netherlands

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied.

web www.zuiderzeemuseum.nl/

navigation
Spieringkloppers Kinderbegrafenis  van George Sherwood Hunter Nagespeelde begrafenis
tags
No tags yet

info
views
1
shot with:
Hasselblad H3D II-39
posted using
direct link
embed