Verslag dag 1
8 Jun 2009 21:26

Verslag dag 1 

Kort verslag eerste etappe

Pittig, maar verteerbaar. Dat is de best eomschrijving van vandaag. Vanaf het vertrek in Valkenburg brak de groep na 25 kilometer in drieën waarbij Pierre en ik in de middengroep bleven zitten. Het bleek namelijk gedurende de dag dat de 'snellen' ons diverse malen inhaalden omdat ze verkeerd waren gereden. Voor wie Diekirch-Valkenswaard kent, dit is ongeveer die tocht maar dan in omgekeerde ricting. Je begint dus rustig, maar het venijn zit hem in de staart. De klimmetjes en klimmen beginnen dan toch lekker door te tellen.
Er waren gelukkig ook toetjes vandaag, met als mijn favoriet de 15 km lange afdaling van Wahlhousen naar Diekirch. Na al die klimmetjes is het super om de vermoeidheid even uit de benen te koersen. Hte grootste gedeelte van de dag reden we samen met Mark en Gerrit waarmee we vaak smakelijk gelachen hebben. Over bijv. de hongerklop van Mark die ervoor zorgde dat hij zwalkend een willekeurig huis bereikte en onder aanwijzing dat 'alles kaputt' was de eigenaresse smeekte om een glas cola, die hij vervolgens ook nog kreeg. Bij de tweede stop in Dasburg zijn we ook echt even gestopt, de plaatselijke horea gesponsord voor wat koffie en cola en daarna de tijd genomen om de volle bepakking te reduceren. Want, het was koud vanmorgen. Armstukken, beenstukken en een windbreker konden de kou verdrijven en totaan luxemburg was ik daar erg blij mee.
Ook Ries en Jan zijn goed aangekomen, hoewel jan nu al om 20:00 uur zijn (bovenste deel van een stapel-)bed heeft opgezocht.
"Je moet de benen nu stilhouden" is zijn devies.Moeigheid slaat toe bij allen .
Mischien dat de eenvoudige doch zeer voedzame maaltijd van enorme bergen spaghetti bereidt door het boegbeeld van Bol.com daar ook debet aan is, ook ik ben wat loom.
Morgen iets meer glooiend terrein, wederom rond de 180 km en gezien de weerberichten toch net zo zwaar. Het zal namelijk fiks gaan regenen morgenochtend. (Doet het nu hier ook al een beetje in Eisenborn). De fiets houdt het verder prima, alleen de derailleur blijft soms hangen. Lijkt in de shifter te zitten, maar da's van latere zorg. Eerst even rust.
Ik wens u allen een genoeglijke avond. À bientôt!


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
Verslag dag 1 Boussonville
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
direct link
embed