14 Jul 2010 20:49

[Video]Noodweer #nijmegen #weeralarm http://bit.ly/5HTFrq 

[Video]Noodweer #nijmegen #weeralarm http://bit.ly/5HTFrq

Noodweer teistert vooral het oosten en zuidoosten van het land. Op een camping in Velthuizen, onder Doetinchem zijn meerdere gewonden gevallen. Twintig caravans zijn in het water beland.

Meerdere hoogspanningsmasten in Gelderland zouden zijn bezweken. Delen van Nijmegen zitten zonder stroom. In Maastricht is door het noodweer een boom door de gevel van hotel Stay Okay aan de Maasboulevard gevallen.

Heeft u foto's of video's van het weer en de eventuele overlast? Mail naar ooggetuige.nl of ga naar www.nos.nl/ooggetuige. Vermeld uw naam en de plaats waar de foto genomen is.

Het noodweer heeft eerder vanavond toe vooral problemen in Limburg en Noord-Brabant gegeven. In heel Limburg zijn bomen ontworteld.

In de namiddag kwam het KNMI met een weeralarm voor de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Het noodweer trekt naar het noorden. Of het weer in de provincies Overijsel, Drenthe, Groningen en Friesland net zo erg zal zijn kunnen de meteorologen niet zeggen. Het noodweer verlaat naar verwachting rond middernacht weer het land.

Zuiden flink getroffen
Op de A2 bij Eijsden kon het verkeer niet verder door takken die op de snelweg waren geblazen. Bij Maasbracht kwam ook een stuk van een afgeblazen dak op de A2 terecht.

In Limburg heeft het treinverkeer veel last van omgewaaide bomen die op de rails zijn terechtgekomen. Ook uit Eindhoven komen veel meldingen van omgewaaide bomen. Daar staan ook enkele straten blank.

Het vliegverkeer bij Maastricht-Aachen Airport ondervindt eveneens hinder. Een toestel moest uitwijken naar Düsseldorf, omdat het niet kon landen door de harde wind.

Op veel wegen staan door het slechte weer files, die zich langzaam naar het noorden uitbreiden. Door de puin op de wegen zal de overlast ook na de storm nog enige tijd duren.

Afgelastingen
Bij de buien zijn hagel en zeer zware windstoten mogelijk. De weerdienst waarschuwt voor windstoten tot 120 kilometer per uur in het noordoosten van het land. Er wordt gewaarschuwd voor omvallende bomen en rondvliegende dakpannen.

Ook bestaat er het risico door de bliksem getroffen te worden. Dat risico is vooral groot op open velden, op of aan het water en in de buurt van hoge bomen.

Met het oog op het verwachte noodweer is een aantal evenementen afgelast. Zo gaat een oefenwedstrijd van Ajax vanavond niet door, net als de honkbalwedstrijd Nederland-Taiwan bij de Haarlemse Honkbalweek.

Kwetsbaar
De buien volgen op hoge temperaturen. De ANWB raadt met name motorrijders en watersporters aan het weer goed in de gaten te houden en tijdig van de weg of het water af te gaan.

Rijkswaterstaat raadt iedereen aan niet de weg op te gaan als het niet per se nodig is. Dat geldt vooral voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers motorrijders en vrachtwagens.


media options

comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Rik Burgersdijk

Nijmegen

Dutch entrepreneur/student. Burgersdijk in business (Company) Business and Retail management (Study)

web www.slaapshopper.nl

navigation
3 Amerikanen [Video]Noodweer #nijmegen #weeralarm http://bit.ly/5HTFrq Private label overhemden lijn www.VOwear.com
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
direct link
embed