Schrijfster, storyteller, vriendin, dromer. Allemaal titels die bij me passen. 🌟 Maar de mooiste én bijzonderste van allemaal is en blijft mama. Fijne week allemaal!
4 Feb 2019 16:31

Schrijfster, storyteller, vriendin, dromer. Allemaal titels die bij me passen. 🌟 Maar de mooiste én bijzonderste van allemaal is en blijft mama. Fijne week allemaal! 



media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
Superleuk om te horen én te zien hoe iedereen op zijn eigen manier mijn boeken ervaart, invult en cadeau geeft. Vandaag las ik een post van @lili_.lou  die 3 dochters heeft en en voor alledrie een Dagboek voor mijn dochter bijhoudt. Wat ik superleuk vond om te lezen is dat haar tweeling er zelf ook in schrijft. Het lijkt me geweldig om later een boek te hebben waar zowel je moeder als jijzelf inschreef toen je nog klein was. En terwijl ik met een glimlach haar post las, vroeg ik me af: Hoe vaak schrijven jullie in de dagboeken? En wie schrijft er nog meer mee?
#diary #diy #giftforlater Schrijfster, storyteller, vriendin, dromer. Allemaal titels die bij me passen. 🌟 Maar de mooiste én bijzonderste van allemaal is en blijft mama. Fijne week allemaal! Gelukkig hangt de liefde in de lucht.

Het is 8.15 en terwijl ik me aan sta te kleden, roep ik voor de derde keer naar beneden: “Jongens, kom nou, school begint zo.” Terwijl er mopperend gereageerd wordt, hoor ik beweging. Maar helaas is het niet de beweging die ik graag wilde. Ik hoor alleen maar: Nietus! Wellus! Terwijl er een matpartij beneden ontstaat. Lekker handig op dit tijdstip. 
Ik weet dat ik vaker blog over hoe snel ze groot worden, maar het zijn ineens geen brave kleuters meer, maar mini mannetjes met een geheel eigen mening over tijd, aankleden en hoe we samen dingen moeten doen. Of juist niet. 
Nieuwe tijden vragen om een nieuwe aanpak. En als ik één ding geleerd heb over kinderen en tijd, is het dat als ik ga stressen en jagen, alles áltijd langzamer gaat. En dat uit je dak gaan helemaal niet helpt omdat ik dan de rest van de dag met een rotgevoel rondloop omdat de dag niet lekker startte. 
Vroeger was mijn strategie afleiden als ze ergens in bleven hangen. En dus zet ik boven keihard Boef aan met: “Gelukkig hangt de liefde in de lucht”, negeer alle herrie en begin keihard mee te zingen. Het werkt en twee minuten later sta ik stoere kapsels te maken en rennen we samen om 8.27 de deur uit. We zijn op tijd. En de liefde hangt gewoon nog in de lucht. 
Nu vroeg ik me af: ik ben vast niet de enige die ‘s ochtends af en toe vastloopt in het ochtendritueel. Hoe doen jullie dat? Wat zijn jullie beste trucs om het een beetje gezellig te houden én op tijd de deur uit gaan?

#motherofboys #durftevragen #shareyourwishdom
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
posted using
direct link
embed