Bobby is uit de luiers. Al een tijdje. Mozes nog niet. Zijn luiers verzamelen we in een speciale luieremmer die in de badkamer staat. Daar verschoon ik hem het meest. Die emmer leeg ik twee keer per week, en dan zit hij nagenoeg vol. Verbazingwekkend hoeveel luiers er doorheen gaan in zo’n korte tijd, hoe snel dat gaat. Sinds kort neem ik ze mee naar een container zodat ze gerecycled kunnen worden. Een pilot van Pampers waarin wij thuis meedraaien. Spelenderwijs kan ik Bobby zo uitleggen dat de dingen die wij gebruiken daarna soms nog een keer gebruikt kunnen worden. Maar die luiers zijn toch vies, vraagt ze dan. Tot die tijd leg ik uit dat je van luiers andere  dingen zoals flessendopjes kunt maken. En dat alles inderdaad eerst goed schoon moet zijn. Ze gelooft mij nog niet. Maar dat hoeft ook niet. Het is een begin. Net als die pilot.
23 May 2019 20:01

Bobby is uit de luiers. Al een tijdje. Mozes nog niet. Zijn luiers verzamelen we in een speciale luieremmer die in de badkamer staat. Daar verschoon ik hem het meest. Die emmer leeg ik twee keer per week, en dan zit hij nagenoeg vol. Verbazingwekkend hoeveel luiers er doorheen gaan in zo’n korte tijd, hoe snel dat gaat. Sinds kort neem ik ze mee naar een container zodat ze gerecycled kunnen worden. Een pilot van Pampers waarin wij thuis meedraaien. Spelenderwijs kan ik Bobby zo uitleggen dat de dingen die wij gebruiken daarna soms nog een keer gebruikt kunnen worden. Maar die luiers zijn toch vies, vraagt ze dan. Tot die tijd leg ik uit dat je van luiers andere dingen zoals flessendopjes kunt maken. En dat alles inderdaad eerst goed schoon moet zijn. Ze gelooft mij nog niet. Maar dat hoeft ook niet. Het is een begin. Net als die pilot. 



media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Soms loopt het even niet zo soepel als je zou willen. Niet opgeven. Maak er wat moois van, lieve mensen.

Video: @jiembasands via @houseofhighlights Bobby is uit de luiers. Al een tijdje. Mozes nog niet. Zijn luiers verzamelen we in een speciale luieremmer die in de badkamer staat. Daar verschoon ik hem het meest. Die emmer leeg ik twee keer per week, en dan zit hij nagenoeg vol. Verbazingwekkend hoeveel luiers er doorheen gaan in zo’n korte tijd, hoe snel dat gaat. Sinds kort neem ik ze mee naar een container zodat ze gerecycled kunnen worden. Een pilot van Pampers waarin wij thuis meedraaien. Spelenderwijs kan ik Bobby zo uitleggen dat de dingen die wij gebruiken daarna soms nog een keer gebruikt kunnen worden. Maar die luiers zijn toch vies, vraagt ze dan. Tot die tijd leg ik uit dat je van luiers andere  dingen zoals flessendopjes kunt maken. En dat alles inderdaad eerst goed schoon moet zijn. Ze gelooft mij nog niet. Maar dat hoeft ook niet. Het is een begin. Net als die pilot. Vakantie.
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
posted using
direct link
embed