Vandaag was ik op pad met een Parcours crew. Freerunners. Op de video zie je @matttma en @movemendijs (met de gopro), vrienden van voormalig wereldkampioen @thebartlife die ik vandaag mocht portretteren voor mijn @ad_nl serie Hun sport zit vol metaforen voor het leven (“geen obstakels zien, maar uitdagingen”, “het lukt alleen als je volledig in het hier en nu bent”, “niet lam laten leggen door angst voor wat er zou kunnen gebeuren”, etc), maar wat ik niet wist is dat deze atleten hun sport zo filosofisch benaderen. Eerst het visualiseren, dan langzaam toe bouwen naar zo’n trick als hier op de video, en pas gaan als je echt zeker bent van je zaak. De groep die rustig wacht tot degene die aan de beurt is er klaar voor is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vanmiddag riep dat ze het maar niet moesten doen, toen twee atleten op een soort viaduct, zes meter boven ons, van balk naar balk wilden springen terwijl die storm de kop op stak. Ze doen het alleen als ze er zeker van zijn, stelde @thebartlife mij gerust. Er gaat zoveel zorgvuldige oefening aan vooraf, zoveel calculatie. Zoveel kennis van het eigen lichaam ook, en van landen, of zelfs vallen als het nodig is. Maar het mooist vond ik dat kinderlijke enthousiasme over springen en klauteren. Naar elke omgeving kijken alsof het een speeltuin is. Zoals vroeger, als kind. Er zit zoveel plezier. Schitterend echt.
Dit is @marvelharris Fotograaf. Mooi mens. Hij legde zijn eigen transitie vast, het afscheid van een vrouwenlichaam. Één van zijn foto’s werd genomineerd voor de publieksprijs van de @zilverencamera 
Ik vind publieksprijzen en awardshows bijna altijd suf, omdat ze creatieve processen, personen en producten reduceren tot een competitie. Toch heb ik zojuist op Marvel’s foto gestemd. Omdat zijn verhaal zo belangrijk is. Zo mooi, en sterk ook. 
Vandaag is de laatste dag dat het kan. Stemmen. In mijn stories staat een link. En meer foto’s van Marvel. Dicht op de huid. Letterlijk.
🚜
Voor mijn nieuwe serie, Fit met Arie Boomsma, mocht ik een dagje optrekken met superneuroloog en allround fijn mens @erikscherder Over trainen in de openbare ruimte, het brein en... volhouden. Je vindt de aflevering op de website van het @ad_nl (of Google even), maar ook via de swipe up in mijn stories.
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Niet loslaten. Go get yours. Maak er een mooie week van, lieve mensen.

foto: @pie_aerts
Dit is mijn werkkamer. Het hoekje waar je werkt, noemt mijn dochter het. Dat klinkt actief. Maar voor mij is het juist ook een ruimte waar ik mij rustig voel. Door de boeken. Ik heb dat ook in een boekenwinkel. Vanmiddag vroeg ik mijn broer @klaasboom wat dat toch is met boeken, dat ze dat effect op je hebben. Dat je de werelden achter al die kaften voelt misschien, zei hij. En ik geloof dat hij gelijk heeft. Al die verhalen. De gedachten en ideeën uit al die tijden en culturen. Voor mij komt daar, als vader van jonge kinderen, nog bij dat alleen al de aanwezigheid van boeken stiekem een beetje voldoening geeft, terwijl ik minder aan lezen toekom dan eerder. Minder lang vooral, want ik heb me in het eerste levensjaar van Bobby voorgenomen in ieder geval elke dag 1 pagina te lezen. Dat lukt redelijk. In de weekenden soms een heel boek, zelfs. We lezen ook oneindig veel voor. En ja, uiteraard heb ik al eens geprobeerd hardop een stukje Houellebecq te lezen met de kinderen op schoot. Maar dat is geen succes gebleken. Vooralsnog.
Slidin’ into the weekend like...
‘Aha, daarom draag je zoveel sieraden, je hebt een lelijke, dikke moedervlek’, reageerde iemand op een post van mijn vrouw. Op de foto waren haar kettingen van dichtbij te zien, en inderdaad als je goed keek, een moedervlek. 
Het ontketende bij ons thuis een gesprek over het type foto dat mensen gewend zijn te zien. Filtertjes, photoshop of emoticons over alles dat niet glad is, of mooi. 
Iets laten zien dat niet voldoet aan de norm, is reden voor afgrijzen en wordt daardoor al snel gezien als statement. Soms is dat ook de bedoeling, zoals bij de @linda_meiden cover deze maand, waarop @famkelouise_ _ trots haar okselhaar toont. Vlak niet uit hoe belangrijk zoiets kan zijn. Voor al die mensen die het gevoel hebben te moeten voldoen aan de idealen van een ander. Aan de verwachtingen van leeftijdgenoten. Voor mijn televisieprogramma’s sprak ik regelmatig meisjes en jongens die hun uiterlijk, de hoeveelheid haar op hun lichaam, of zelfs hun seksuele handelingen volledig afstemden op de wensen en verwachtingen van anderen. Als je jong bent is het moeilijk je daar los van te maken. Daarom is het zo mooi als mensen waar die meisjes en jongens óók tegenop kijken hun onvolkomenheden laten zien, en zeggen; een ander bepaalt niet of jij wél of niet mooi bent. Wees maar lekker jezelf.
Wij vroegen ons thuis nog af in hoeverre we zelf ook meegaan, of ooit zijn gegaan, in een heersend schoonheidsideaal. Ik scheer mijn borsthaar wel eens af voor een shoot, dat vind ik schoon staan. Mooier. Romy scheert haar benen. Zo zijn er meer dingen. Doen we dat omdat we het écht zelf mooier vinden? Of zijn ook wij beïnvloedt door een norm? Ik heb er niet meteen de antwoorden op, maar het is goed jezelf dat soort vragen te stellen. En for the record; Romy is gewoon dol op sieraden. En ik ben dol op die moedervlek. Rest de vraag nog waarom iemand de behoefte voelt een ander ongevraagd te laten weten iets, of iemand lelijk te vinden. 
Foto: @guineverevanseenus door @luigiandiango voor @vogueitali
Vanaf vandaag elke maandag een nieuwe aflevering van FIT, een online serie voor het @ad_nl waarin ik mijn gasten vraag naar hun routines, inzichten, tips en tricks op het gebied van sport en gezondheid. Ik bezoek wereldkampioen zeilen @maritbouwmeester , voormalig wereldkampioen freerunnen @thebartlife , superneuroloog @erikscherder , fitnessmodel @nochtlii , artiest @willemdebruin en vandaag in de eerste aflevering, Olympisch schaatskampioen @marktuitert In elke aflevering krijg je een “trainingsschema” van de gast, en handenvol tips op het gebied van sport en gezondheid. 
De eerste aflevering van FIT is nu te zien op de site van het @ad_nl en ook via de swipe up in mijn stories.
Deze video zag ik gisteren op het account van @jiggydje Een interview met @oprah over haar talkshow, die toen net voor het eerst op tv kwam. Uiteraard mooi omdat we weten wat een ongekend succes er volgde. Maar ook vanwege dat antwoord op de vraag hoe het zal gaan als de show geen succes wordt; I’m not defined by a show, zegt ze. Je bént niet wat je doet. 
Maak er een mooie week van, lieve mensen.
waarheid
Morgen is het de internationale dag van de vrouw. 8 maart. Onze nieuwe @vondelgym in Amsterdam-Zuid is de hele dag vrij toegankelijk voor alle vrouwen. We hebben extra Strongher lessen geprogrammeerd, maar je kunt ook meedoen aan alle andere groepslessen, en je kunt er de hele dag, tussen 6u en 23u zelf trainen. 
We zijn er trots op dat we zoveel vrouwelijke trainers en atleten hebben, dat ons ledenbestand 50/50 is, al onze managers vrouwen zijn, en dat we professioneel meedoen in één van de weinige sporten waarin de internationale vrouwelijke - en mannelijke topatleten bij wedstrijden hetzelfde betaald krijgen (@crossfit). Dat zou natuurlijk normaal moeten zijn, maar dat is het nóg niet. #internationalwomensday 
Foto: @loraine_pengel door @cavideo voor @reeboknl
Zoveel plezier altijd met de immer enthousiaste professor.(@erikscherder)

Foto: Hilde Wolthuizen voor @mychannelsnl
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Kijk eens of je iemand anders van dienst kan zijn. Maak er samen wat moois van, lieve mensen!
Mijn blik als mensen vragen in welke stad ik carnaval ga vieren.
Hug more people. 💕

foto: Nick van Dungen
Een nieuwe week vol mogelijkheden. Doe wat je doet vol overgave. Laat je niet tegenhouden door wat anderen over je zeggen, van je vinden, of van je verwachten. Maak er wat moois van, lieve mensen!
zondag. 🦘
Leuke uitdaging voor je weekend! #3strokeschallenge 
Swipe naar de Repost van @hollandacht with @get_repost
・・・
3 STROKES CHALLENGE #3strokeschallenge

We, the Dutch Olympic rowing team, challenge anybody and everybody to beat our strongest man! 
RULES:

1. 3 STROKES
2. Static Ergo (@concept2inc)
3. Flying wheel completely still
4. Maximum effort

Tag, share and challenge your training partner!

#3strokeschallenge #hollandacht #h8lland #dutcheight
Heeft dat zin, zo kort?, vroeg iemand mij in de gym vandaag. Ik was binnenkomen stormen voor een workout van twintig minuten. Dat doe ik best vaak. Ik weet natuurlijk niet precies wat die persoon bedoelde met het woord zin. En omdat ik haast had, riep ik alleen nog ‘altijd beter dan niets’. Wat waar is. Maar ik heb wel een theorie over die bliksembezoeken aan de gym op dagen dat er simpelweg teveel andere prioriteiten zijn om een volledige training af te werken. Het gaat mij dan om het in stand houden van een gewoonte die ik mij ooit heb voorgenomen te bouwen. Elke dag trainen. Of intensief bewegen. Zelfs al doe ik op zo’n dag alleen een setje jumpsquats of pushups in twee, drie minuten. Dan ben ik nog steeds die man die elke dag traint. Ik hou mijn gewoonte in stand. Soms is dat blijven bouwen aan een gezonde gewoonte belangrijker dan het resultaat, de intensiviteit of de duur van een training. Dus eerstvolgende keer dat je twijfelt of je wel of niet zal gaan trainen, wandelen, fietsen of hardlopen... gaan! Al is het maar heel even. De voldoening die het inlossen van zo’n voornemen geeft, zet allerlei andere positieve processen in werking. 
In mijn stories de workout die ik vandaag in die twintig minuten deed.

foto: @barbellphotography voor @reeboknl
Deze foto van Joni Mitchell en David Hockney kwam ik gisteren tegen op het account van @oscarvangelderen Ik word er zo vrolijk van. Vanwege de kleuren natuurlijk. Maar kijk ook eens naar die handen. En dan de artistieke rijkdom van hun levens; mooie dingen maken. Kleurrijk leven. Een schitterend streven. Voor altijd. Maar zeker ook voor deze week. Maak er wat moois van, lieve mensen.
Zondag. Oefeningen in geduld.
💕
Flippin’ tires. Ik ben dol op dit soort oefeningen. Altijd geweest ook. In mijn stories een link naar vijf mooie oefeningen die je met zo’n tractorband kunt doen. Voor de liefhebbers.

foto: @barbellphotography voor @reeboknl

« 1 2 3 4 ... 82 »

Last mentioned in:

All mentions »

Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

statistics

 • friends:

  0

 • followers:

  72

 • total posts:

  1952


calendar

friends

no friends, let's find some!

show all »