Een kwartier van elke training besteed ik aan mobiliteit en stretchen. Zorgen dat ik soepel blijf, blessures voorkom, mijn ‘range of motion’ blijf vergroten. En je wordt er ook gewoon sterker van. Ik kan iedereen Yoga, Pilates, Barre, Mobility of andere corrigerende disciplines adviseren. Sterker nog, ik denk dat je om optimaal te trainen, voor welke sport dan ook, eigenlijk niet zonder kan. 🤸🏼‍♂️💕 foto: @iamsukru
Zo trots. Dit is onze @crossfit selectie. Samen met partners @reeboknl @fitaideurope @firstenergygum @eleiko_benelux en @orangefit.nl bouwen we een topsportomgeving rond deze ambitieuze atleten. Dank partners van @vondelgym dus, én coaches & atleten voor dit mooie avontuur. Op naar een fantastisch seizoen! 
Selectie: @nienkevanoverveld @sigienator @romycvandijk @lindakeesman @sven_verheul @rubenrebell @dancolpo17 en @jeremyreijnders 
Coach/managers: @yoeripegel @brendakoolhaas @jayjeremyinstagram @damar_suryo

video: @tobiass_d
Nieuwe aflevering online (link in mijn stories) van Één pot nat, een serie over vooroordelen. Deze keer rappers.
In elke aflevering staat 1 groep centraal die vaak omgeven wordt door vooroordelen. Die leggen we ze voor, zodat ze er zelf eens op kunnen reageren.. je leert ze kennen, ziet dat zo’n groep vaak heel divers is, en soms ook gewoon van mening verschilt over de hete hangijzers. Net als de rest van ons dus eigenlijk. 
Elke maandag en woensdag nieuwe afleveringen online bij het @ad_nl “Één pot nat” maakte ik met @mychannelsnl @makerdistrict en @kbiri (@maak.amsterdam)
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Wees niet bang om een risico te nemen. Maak er wat moois van, lieve mensen!

video: @fanny_josefine
een schitterende zondag. 💕
Jarig. 45. Met kroon en zoon. 💕
Nieuwe aflevering online (link in mijn stories) van Één pot nat, een serie over vooroordelen. Deze keer met de politie.
In elke aflevering staat 1 groep centraal die vaak omgeven wordt door vooroordelen. Die leggen we ze voor, zodat ze er zelf eens op kunnen reageren.. je leert ze kennen, ziet dat zo’n groep vaak heel divers is, en soms ook gewoon van mening verschilt over de hete hangijzers. Net als de rest van ons dus eigenlijk. 
Elke maandag en woensdag nieuwe afleveringen online bij het @ad_nl “Één pot nat” maakte ik met @mychannelsnl @makerdistrict en @kbiri (@maak.amsterdam)
Billen van de bank! Voor @etos bedacht ik een workout die je lekker thuis kunt doen. Op en rond je eigen bankstel. De hele workoutvideo vind je via de swipe up in mijn stories. 
In de winkel kun je deze weken allerlei prijzen winnen (onder meer een training die ik bij jou thuis in de woonkamer kom geven). Gisteren namen we alvast een voorproefje, met een gym vol Etos dames die een training kregen met oefeningen voor thuis, en een heerlijke lunch.
Vol goede moed dit nieuwe jaar in: #billenvandebank
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Durf te vertrouwen op de mensen om je heen. Werk samen. Maak er wat moois van, lieve mensen!
Wij zijn aan het opruimen. Elk weekend gaan er dozen en zakken de deur uit met spullen waar anderen blijer van worden dan wij. Heerlijk. Bobby observeert al een tijdje, maakte meestal juist alles weer ongedaan, maar sinds kort doet ze mee. Als een kleine Marie Kondo ordent ze haar spulletjes. Zodra ze tevreden is, verhuist ze alles naar een volgende plek in het huis. Soms verhuist ze Mozes mee (swipe). Daar heeft hij weinig tegenin te brengen.
Nieuwe aflevering online (link in mijn stories) van Één pot nat, een serie over vooroordelen. Deze keer met vluchtelingen.
In elke aflevering staat 1 groep centraal die vaak omgeven wordt door vooroordelen. Die leggen we ze voor, zodat ze er zelf eens op kunnen reageren.. je leert ze kennen, ziet dat zo’n groep vaak heel divers is, en soms ook gewoon van mening verschilt over de hete hangijzers. Net als de rest van ons dus eigenlijk. 
Elke maandag en woensdag nieuwe afleveringen online bij het @ad_nl (In mijn stories een link) “Één pot nat” maakte ik met @mychannelsnl @makerdistrict en @kbiri (@maak.amsterdam)
Deze maand in de jubileumeditie van @menshealthnl Over mijn liefde voor trainen en de belangrijkste inzichten na 30 jaar fitness. 
foto: Stef Nagel
Styling: @brigittekramerstyling voor @reeboknl
Toen Bobby een paar uur oud was, vroeg een producent mij of ik nog even een paar regels in kon spreken voor één van mijn programma’s. Ik had me voorgenomen een maand vrij te nemen na de geboorte van Bob. Van mijn tv-werk. Want bij Vondelgym loopt alles gewoon door. Maar die tijd is makkelijker naar eigen inzicht in te delen. Ik had ervoor gezorgd dat er geen opnamen gepland stonden. Geen zakelijke afspraken. Het verzoek heb ik die dag genegeerd. Maar de volgende dag sprak ik toch die drie extra regels in. 
Het partnerverlof is vanaf 1jan verlengd van 2 naar 5 dagen. En in 2020 wordt het zelfs mogelijk om vijf weken aanvullend verlof op te nemen. Aaneengesloten, of verspreid over zes maanden. Een fantastische ontwikkeling. Maar veel partners, vaders vooral, weten helemaal niet dat ze daar recht op krijgen. Dat is jammer. Die eerste weken zijn bijzonder. 
Voor mij was die verlofperiode ook het anker in een nieuwe indeling van mijn agenda. Zorgen dat ik als werkende vader veel thuis ben, met de kinderen, en dat we de verantwoordelijkheden, en de tijd vooral, goed verdelen. Voor ons was het heel belangrijk om tijdens die eerste weken zoveel mogelijk met elkaar te zijn. Zonder al teveel bezoek, zonder de ruis van de buitenwereld. Werkgevers en collega’s houden niet altijd evenveel rekening met jouw plannen om de tijd te nemen, merkte ik zelf dus ook. Veel ouders gaan sneller dan ze zouden willen weer aan het werk, uit angst achter te komen lopen, of vanwege de verwachtingen van werkgevers. Daarom is het belangrijk om er duidelijke afspraken over te maken en nu alvast na te denken over hoe je die periode wilt invullen, als hij er voor jou aankomt. Mijn vrienden bij Pampers roepen vaders op hun hart te laten spreken door hun ervaringen met, en plannen voor de verlofperiode te delen, met de hashtag #vraaghetaanpapa om op die manier meer mensen bewust te maken van de mogelijkheden met dat verlof (57% van de ondervraagden in het onderzoek dat Pampers deed wist niet dat het aa
Een nieuw jaar, vol mogelijkheden. Drie dingen die kunnen helpen je doelen vol te houden in 2019. 
1. Maak je doel specifiek. Dus als je nu in je hoofd hebt dat je meer wil gaan sporten, dan maak je dat doel specifieker door te zeggen dat je in 2019 elke dag een half uur gaat fietsen. Of elke maandag en woensdag hard gaat lopen. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag naar de gym. 
2. Concentreer je op het positieve. Stel dat je in 2019 minder vlees wil eten. Dan formuleer je dat doel positiever (en ook meteen specifieker) door er van te maken dat je voortaan elke dag bij twee van de maaltijden groenten wil eten. Dus ik ga meer groenten eten i.p.v. Ik ga minder vlees eten. We laten ons vaak uit het veld slaan door wat er niet goed gaat; ik vind mezelf te dik, ik beweeg te weinig, ik eet niet goed, drink teveel... noteer in plaats daarvan steeds weer alles dat juist wél goed gaat. Vaak is het echt een kwestie van precies die opmerkingen van zojuist omdraaien. Het is verbazingwekkend hoeveel verschil het al uitmaakt als je benoemt wat je goed doet. 
3. Hou het klein. Breek je doelen zoveel mogelijk af in kleinere brokken. Subdoeltjes. Dat kan niet klein genoeg. Een groot doel als het lopen van een marathon in 2019 is in ontelbare details te verdelen. Kleine bouwstenen die dat grotere doel mogelijk maken. Maar die kleine bouwstenen zijn vaak ook kleinere stappen. Makkelijker haalbaar; ik koop schoenen. Ik schrijf me in voor de marathon. Ik benader een trainer. Ik gebruik elke maandagavond voor internetresearch over marathonlopen. Op dinsdag loop ik x aantal kilometers, op vrijdag y kilometers, en op zondag de long run.

En gaat het dan toch nog een keertje mis? Gewoon direct opnieuw beginnen. Geef de teleurstelling niet de ruimte om je ritme te bepalen. 
Heel veel succes dit jaar. En plezier vooral ook. Maak er wat moois van, lieve mensen!
Op 1 januari gooien we de deuren van onze nieuwe @vondelgym open voor iedereen die 2019 meteen op de eerste dag goed wil beginnen. Gratis toegang, van 12u tot 17u.

Dus wees welkom die dag. Het adres vind je op het account van @vondelgym 
Deze foto’s zijn gemaakt door onze vrienden van @tank_amsterdam die ook voor deze nieuwe gym weer het interieur verzorgden.
Young Moshe is jarig vandaag! 🎉🎁🎊🎈🧸1️⃣🎉
Deze twee foto’s werden op dezelfde dag genomen. In de studio van @nandahagenaars Er zat amper een kwartier tussen. Geen photoshop, geen bewerking. Het licht komt bij de ene foto bijna recht van voren, met een frons die de wallen strak trekt. En bij de andere valt het precies zo dat de tekenen van gebroken nachten juist worden benadrukt. De fotografe vindt dat tweede beeld sterker. Er zit meer verhaal in, zegt ze. En dan gaat het nog niet eens om mooi, of niet mooi. Het is fijn werken, met iemand die er zo naar kijkt.
Volgende week kondigt Den Haag aan dat de BTW omhoog gaat (het lage btw tarief gaat van 6 naar 9%). Op alles. Officieel moet de Eerste Kamer nog definitief beslissen, maar veel horecabedrijven en supermarkten hebben hun prijzen alvast verhoogd. In de loop van deze maand volgen alle andere bedrijven, organisaties en producten. Dat de BTW straks drie procent omhoog gaat, betekent voor je boodschappen, abonnementen en rekeningen in veel gevallen een stijging van een paar euro. Op alles. Ook op medicijnen, groenten en sport.
Het verbaast me dat er zo weinig ophef over is. Deze verandering gaat veel mensen hard raken. Misschien barst de verontwaardiging volgende week pas los. Maar weet je wat mooi zou zijn? Als er in Den Haag plotseling iemand opstaat met het briljante idee om deze kans te grijpen en al die andere discussies over obesitas, vettax, het chronische tekort aan beweging in de samenleving, de torenhoge zorgkosten en elk gesprek over het belang van gezond eten een enorme duw vooruit te geven. De btw gaat omhoog, máár.... niet op sport, zorg en groenten! Eureka! 
Dus overheid, doe er uw voordeel mee. Een bak vol vliegen in één klap. Zoet na het zuur. En zelfs een beetje bühne politiek. Wat wilt u nog meer. 
Laat er nu eens geen petitie nodig zijn. Maar een mespuntje visie.
Terwijl Bobby en ik in onze joggingpakken door de regenplassen dansten, was de rest van ons gezin, wel keurig opgeruimd, aan het fotograferen met @annavandenbogert
Na enkele jaren werd mijn moeder beter in het knippen van onze haren. Maar hier was dat nog niet het geval. Ze deed maar wat. En ik wist niet beter. Het waren de jaren zeventig. #throwbackthursday
Goed omgaan met voeding is voor de meeste mensen moeilijker dan trainen. Bewegen lukt meestal wel, maar de juiste weg vinden in het woud van de theorieën en diëten is lastig. Ik geloof niet zo in het volgen van een dieet. Denk dat het beter is je voeding zó aan te passen dat gezond eten een gewoonte wordt. permanent. Dat het simpelweg is hoe je eet, niet iets dat je vol moet zien te houden. Maar hoe, is dan de vraag natuurlijk. Want elke theorie en visie lijkt tegenwoordig goed te beargumenteren. 
Zelf heb ik drie dingen die mij daarmee helpen. Ze vormen samen een soort vuistregels voor gezond eten. Een nuchtere houvast.

1. Eet vers
2. Eet niet teveel (eet normale porties)
3. Eet veel groenten

Met vers, bedoel ik dat het eten niet bewerkt is, of op een andere manier hulp nodig had om smaakvoller, zoeter en langer houdbaar te zijn. Het is lastig deze categorie volledig te vermijden. Maar wees je ervan bewust en kijk waar je winst kunt boeken.
Met ‘niet teveel’, bedoel ik dat je niet zomaar uit gewoonte een tweede keer opschept. Het hoeft niet op. Voor de meeste van ons is drie maaltijden meer dan genoeg om alle nodige voedingswaarden binnen te krijgen, en voldoende energie te hebben. 
En dan ‘eet vooral groenten’. Zorg dat je elke dag bij twee van je maaltijden groenten eet.

Maak het niet te gecompliceerd en vergeet niet vooral ook te genieten van je eten.

foto: @paulus.rietveld / TBWA
Het is jammer dat je niet elke training met een groep mensen die elkaar nog niet kennen, kunt beginnen met een maaltijd. Samen eten verbindt. En samen trainen ook. Zelfs op een volle maag. En hoewel @ironfitnessnl en ik de benen en billen van deze groep niet bepaald gespaard hebben, was het toch vooral die verbinding die bijbleef. Een geslaagd ontbijt (+ training + boek) in onze gloednieuwe gym. Oh, en zoals je ziet... je kunt best zitten in die gym hoor. Er zijn dan misschien geen stoelen, maar wél stukken hout, blokken en ballen. Niemand hoeft staand te eten. Al kan dat natuurlijk wel! 
foto’s: @presstigieux (volledig verslag via link in mijn stories)
De woorden ‘trots’ en ‘held’ worden zoveel gebruikt dat ze kracht verloren. Dat is jammer. Want toch zijn het de woorden die het eerst in mij opkwamen toen ik onderstaand bericht van mijn broer las. Ontdaan van inflatie en cliché, gebruik ze dus toch... Trots. Held. En een derde... Liefde. 
@klaasboom ;
“Zeven jaar nuchter en clean vandaag! Vanaf het moment dat ik - eindelijk - toegaf dat ik machteloos was over verdovende middelen, zijn mij talloze helpende handen toegestoken. Mijn familie, mijn vrienden, mijn werkgever @metro en mijn collega’s daar, de behandelaars bij Solutions en in Zuid-Afrika, mijn fellow-verslaafden en natuurlijk The Force die with all of us is. Alles wat vandaag in mijn leven is, heb ik te danken aan het 12-stappenprogramma en alle hulp die ik kreeg. Mijn gezondheid, mijn hardlopen, mijn werk, mijn leven en de peace of mind die er meer en meer is. Maar vooral mijn vrouw @alexandrapenrhynlowe en haar liefde - ik hou van jou, liefje! En Daantje!!! Liefde voor iedereen die onderdeel is en was van mijn leven zonder drank en drugs, van mijn vrijheid.” #soberlife #cleanandsober #12steps #twelvesteps #steppingstones #beachhouse
Dit vind ik misschien wel het leukst aan ondernemen. Dat we in het bedrijf van alles kunnen bedenken, en het vervolgens ook gewoon kunnen doen. Die creatieve vrijheid. Zoals hier, tijdens de opening van onze nieuwe @vondelgym locatie, met klassieke muziek omdat we in de componistenbuurt zitten. Je ziet in deze video’s het @adam_quartet spelen tijdens de demo’s van onze disciplines; crossfit, (kick)boksen, hardlopen, yoga, mobility en pilates. Fantastisch deden ze dat! 
video’s: @paulteravest

« 1 2 3 4 ... 80 »

Last mentioned in:

All mentions »

Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

statistics

 • friends:

  0

 • followers:

  71

 • total posts:

  1919


calendar

friends

no friends, let's find some!

show all »