Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Soms loopt het even niet zo soepel als je zou willen. Niet opgeven. Maak er wat moois van, lieve mensen.

Video: @jiembasands via @houseofhighlights
Vastgelegd door @iljameefout op de State Awards in 2011. Vóór een foto van de Beastie Boys, ook door Ilja gemaakt. Hij fotografeerde nogal wat raphelden; EPMD, ICE Cube, Snoop, Common, een flink deel van de Wu-Tang Clan... ach, het heeft niet zoveel zin om namen te noemen, bijna elke rapartiest van naam stond voor zijn lens. En nu maakt hij een boek, met de mooiste beelden die hij schoot. Op voordekunsten kun je hem steunen, zodat het boek er ook echt komt. Ik heb de link in mijn stories gezet, en nog een paar van zijn foto’s.
Moeten we ergens rekening mee houden in de training, vroeg ik @rickgeurtsen een paar jaar geleden toen hij met een team vol para atleten naar @vondelgym kwam voor een workout met onze coaches. Nee, had hij gelachen, een tikkeltje beledigd. Later die dag zag ik @myoneleggedlife met één been box jumps doen op de hoge stand. Iemand anders gaf de legless rope climb de meest letterlijke invulling door zichzelf vanuit een rolstoel het touw in te trekken, ik zag een vrouw met één arm pullups doen. En ik dacht aan een kennis die sinds zij niet meer kan lopen vooral bezig is met het opsommen van alles dat zij nu niet meer kan doen. @rickgeurtsen @myoneleggedlife en hun teamgenoten denken daar niet, of zelden over na. Zij kijken naar wat ze wél kunnen. Zoeken voortdurend nieuwe uitdagingen. Vandaag renden zij The Great Wall Marathon. 21km over de Chinese Muur. De één op krukken, de ander met een blade. Mijn broer @klaasboom rende mee. Hij stuurde ons deze foto’s. En een bak vol inspiratie.
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Neem de tijd, laat je niet opjagen. Maak er wat moois van, lieve mensen.
💕
Vandaag bezocht ik Paralympisch gouden medaillewinnaar @bibianmentel in het revalidatiecentrum. Haar leven lijkt een boek. Zo’n twintig jaar geleden draaide ze al mee met de Nederlandse top in het snowboarden. Maar een bezoek aan de Olympische Winterspelen van 2002 ging niet door vanwege een tumor in haar been. Dat been werd uiteindelijk geamputeerd, omdat de kanker in het bot zat. Bibian bleef snowboarden, nu als paralympiër en won in 2014 haar eerste gouden medaille. In 2016 kwam de kanker terug. De artsen gaven haar op. Maar in 2018 won ze opnieuw gouden medailles op de spelen. Begin 2019 bleek er wederom een tumor in haar lijf te zitten. In de rug dit keer. De tumor werd verwijderd. Maar de ochtend na haar operatie voelde Bibian haar benen niet meer. Ze verblijft sinds dat moment in het revalidatiecentrum. Inmiddels kan ze weer staan. Morgen mag ze naar huis, vertelde ze stralend. Of ze ooit uit die rolstoel komt is nog niet zeker. Maar ze laat zich door die gedachte niet uit het veld slaan. Ik vermoed dat ze gaat zitskiën, als ze echt nooit meer kan staan. Dan wint ze vast weer goud. Want zo leeft ze. Incasseren, accepteren, vechten, overwinnen. Lachend. En vast ook huilend soms, levend in geleende tijd, zoals ze dat zelf zegt. Maar nooit denkend in beperkingen, altijd in mogelijkheden. Wat kan ik nog wél? Steeds weer de ogen gericht op alle andere aspecten van haar leven, de mensen, dingen en ervaringen die haar zo gelukkig maken. Zo te leven, wat een voorbeeld. Wat een vrouw.
Die eerste foto doet vermoeden dat ons #ritualofthesamurai event één groot testosteronfeest was, maar dat viel reuze mee. Sterker nog, na de lunch, een stevige yogasessie, een kickboksles en een flinke circuittraining schoven de heren bijna allemaal aan voor een handmassage of baardbehandeling. Moderne rituelen all over. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Gemaakt door @nigel_vanderhorst @shotsofexpression
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Wat er ook op je af komt, laat je niet afleiden. Maak er wat moois van, lieve mensen! 
video: @kaisafit
Vanavond was ik in Friesland voor de dodenherdenking. In Sondel. Kinderen lazen zelfgeschreven gedichten voor over de oorlog (“... de tijd van Hitler en de Joden, en er vielen heel veel doden”...). Na de stilte legden ze rozen bij het graf van een gesneuvelde verzetsstrijder, en bij dat van zijn vrouw. Ik zag tranen opwellen in de ogen van sommige oudere bezoekers. Misschien vanwege het respect dat uitging van die kinderen, zo plechtig met die rozen. Of omdat zo’n moment rond een graf altijd weer aan andere graven doet denken. Aan mensen die er niet meer zijn. Aan dingen die ongezegd bleven, zaken onverricht. 
Onder een donkere wolk die steeds boven het dorp was blijven hangen verscheen een regenboog. Een schoon cliché. Symbool van hoop, en belofte. Alvast voor morgen.
‘Dat vind ik wel leuk, want anders was ik er niet geweest’, antwoordt de 10-jarige Tijmen in het boek The daily life of gay parents. Een fotoboek van @annemariedekkerphotography dat een mooi inzicht geeft in tientallen gezinnen. De beelden zijn anders dan ik van Annemarie gewend ben. Persoonlijker. En omdat ze veel gezinnen in huiskamers en tuinen fotografeert voelt het alsof je bij ze op bezoek bent. Welkom, in soms ronduit burgerlijke huishoudens. Precies dat maakt dit boek zo mooi. Het gewone wordt zo mooi benadrukt in die unieke samenstellingen. En er gaat bijzonder veel liefde van uit.
Mijn koningin is jarig vandaag. 💕
Skin on skin. Voor @artipoppe door @paulbellaart
Dit is mijn vader. We trainen sinds enkele weken elke woensdagochtend samen. Dankzij mijn moeder heeft hij altijd goed gegeten, en veel gewandeld. Maar aan spieropbouw heeft hij in zijn leven nooit gewerkt. Tenminste niet in een gym. Hij tilde mijn broers en mij in onze jeugd soms met z’n vieren tegelijk de trap op, wanneer wij deden alsof we sliepen na een lange autorit. Rond z’n verjaardag, een paar maanden geleden, ging hij fysiek even flink achteruit. Een dip. De artsen wisten niet wat er aan de hand was. Hij was voortdurend moe. Zijn huid jeukte en hij verloor gewicht. Ik was bang. Mijn dochter zong een verjaardagsliedje voor hem dat ze leerde op de voorschool; honderd jaren leven, honderd jaren leven, honderd jaren leven in de Gloria! En zo is het natuurlijk ook. Honderd jaren. Minstens.
Chasin’ Bob.
Vrolijk Pasen, lieve mensen!
Op woensdag 1 mei organiseer ik samen met @Ritualscosmetics een evenement bij Vondelgym Zuid. We trainen stevig, doen een mediatie, gaan kickboksen, eten samen en worden uiteraard verzorgd door Rituals.
We mogen nog een paar plekken weggeven. Dus wil je erbij zijn, mail dan naar vondelgym@rituals.com en laat even weten wie je meeneemt.
Het event staat in het teken van de nieuwe #theritualofsamurai lijn, en is daarom alleen toegankelijk voor mannen. Je hoeft geen lid te zijn van @vondelgym om mee te doen.

Woensdag 1 mei, van 13u tot 16u @vondelgym Zuid. Meer info volgt met uitnodiging.
De laatste aflevering van Fit staat online. Met @willemdebruin Over kickboksen, omgaan met druk, en depressie. De aflevering vind je online bij het @ad_nl en ook via de link in mijn stories. Vergeet daarna ook niet het prachtige album van Willem op te zoeken; Man in nood. waarop die thema’s ook aan bod komen. Er zit zoveel kracht in de kwetsbaarheid die Willem toont in zijn muziek, en de gesprekken die hij voert. Alles komt vanuit noodzaak. Bewonderenswaardig.
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Zie  plezier in je uitdagingen deze week. Maak er wat moois van, lieve mensen! 
op de video: @movemendijs
zondag.
Dit is @dr.ludidi Hij schreef een mooi boek over vasten. Met heel veel aandacht voor intermittent fasting. Omdat er bij mijn vragenrondjes elke maand veel vragen over die vorm van vasten (in relatie tot trainen, en tot afvallen vooral) voorbij komen, heeft de dokter toegezegd een Q&A te doen in mijn stories. Dus kom maar op met je vragen. @dr.ludidi zit er klaar voor.
human hometrainer, toch een beetje
Dat was leuk, zeg. Een dag op pad met @thebartlife Wereldkampioen Freerunning (Parkour). Onder de indruk van de voorbereiding die vooraf gaat aan elke trick. De concentratie, de bijna filosofische benadering van zijn sport. En dat alles met een plezier dat nog het meest doet denken aan de wijze waarop kinderen rondrennen in een speeltuin. Nergens obstakels zien, overal uitdagingen. Je vindt de aflevering online bij het @ad_nl en ook via de link in mijn stories. En ja, mijn houterige backflip hebben we maar meteen in de promo gedaan...
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Negeer de (voor)oordelen van anderen, wees sterk. Maak er wat moois van, lieve mensen!

op de video; Dr. S. Cohen @steficohen
on the move with mighty Moos.

« 1 2 3 4 ... 83 »

Last mentioned in:

All mentions »

Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

statistics

  • friends:

    0

  • followers:

    72

  • total posts:

    1981


calendar

friends

no friends, let's find some!

show all »