De chocoladetaart is klaar!
22 Mar 2009 21:19

De chocoladetaart is klaar! 

Getrufeerde chocoladetaart (6 personen)

3 eieren
150 gram suiker
140 ml water
200 gram chocolade (met 52% cacao)
135 gram roomboter, in blokjes
20 gram bloem
cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 C. Zet een rooster in het midden van de oven en een rooster onderin met een ovenvaste schaal gevuld met heet water. Beboter een springvorm van 22 cm doorsnede en bekleed de bodem met bakpapier.
Breek de eieren in een kom en klop ze los. Verwarm de suiker en het water al roerend op niet te hoog vuur tot de suiker is opgelost. Breng het suikerwater vervolgens aan de kook en haal de pan meteen van het vuur. Breek de chocolade in stukjes en doe deze bij het suikerwater. Roer tot ze gesmolten zijn. Voeg direct de blokjes boter toe en meng alles grondig. Wacht 5 minuten en doe er de eieren bij. Bestrooi het mengsel met de bloem en roer opnieuw. Giet het beslag in de vorm en zet 30 minuten in de oven boven de schaal met water. Schud de taart om te controleren of deze goed is. Het midden mag niet bewegen.
Neem de taart uit de oven, laat hem 5 minuten op een taartrooster afkoelen en stort hem op een schaal. Verpak de taart in huishoudfolie wanneer hij helemaal is afgekoeld. Zet de taart tot het opdienen in de koelkast (hij is ijskoud het lekkerst). Zeef er als garnering vlak voor het opdienen de cacaopoeder over.

Bron: Kookschool, de desserts van Marianne Magnier-Moreno ISBN 978-906611976-5


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
Nog even de bloem erdoor en dan kan de taart in de oven De chocoladetaart is klaar! De ingredienten staan weer klaar. Dit keer wordt het cheesecake met mascarpone en bosbessen
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
direct link
embed