De ingredienten staan weer klaar. Dit keer wordt het cheesecake met mascarpone en bosbessen
22 Mar 2009 21:38

De ingredienten staan weer klaar. Dit keer wordt het cheesecake met mascarpone en bosbessen 

Cheesecake met mascarpone en bosbessen

Taartbodem:
75 g boter
40 g suiker
125 g koekjes (bijvoorbeeld biscuit)

Vulling:
390 gram verse roomkaas
220 gram suiker
195 gram mascarpone
3 eieren
10 gram vanille-extract

Bosbessengarnering
250 gram bosbessen
2 blaadjes gelatine
50 gram suiker

Verwarm de oven voor op 150 C. Zet een rooster in het midden en eronder een tweede rooster met een diepe schaal.

Verkruimel de koekjes 30-60 seconden in een keukenmachine met een mes. Smelt de boter in een pannetje en haal het van het vuur. Meng de suiker en het koekkruim in een kom. Giet er de gesmolten boter bij en meng alles met een vork. Verdeel het mengsel over een springvorm van 24 cm doorsnee. Druk het kruim aan en zet het 5-10 minuten in de koelkast.

Doe de roomkaas en de suiker in de kom van een keukenmachine met mes. Mix 1 minuut: de kaas moet heel zacht zijn. Doe er de mascarpone bij en mix opnieuw 10-20 seconden. Maak de machine open en schraap de zijkanten met een spatel schoon. Roer er een voor een de eieren door (het eerste moet zijn opgenomen voordat je het volgende toevoegt). Schraap de wanden schoon en voeg het vanille-extract toe. Meng nog een paar tellen. Giet het kaasmengsel in de vorm.

Giet gloeiend heet water in de schaal op het onderste rooster in de oven en zet de vorm op het bovenste. De oventijd is 1 uur en 15 minuten. het midden van de cheesecake mag niet meer vloeibaar zijn. Haal de cheesecake uit de oven en laat hem op een rooster tot lauw afkoelen.

Week 2 blaadjes gelatine 5 minuten in een kop water. Verhit de suiker en de bosbessen met 2 eetlepels water zachtjes in een steelpan tot de suiker is opgelost. Knijp de blaadjes gelatine uit, voeg deze toe en roer het geheel door totdat de gelatine is opgelost. Laat het geheel iets afkoelen en strijk het over de taart. Zet hem vervolgens minstens 6 uur of een nacht in de koelkast.

Bron cheesecake met mascarpone: Kookschool, de desserts van Marianne Magnier-Moreno ISBN 978-906611976-5

Bron bosbessengarnering: http://www.smulweb.nl/1355005/koken/recept/Cheesecake-met-bosbessen-frambozen-aardbeien-kersen


media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
De chocoladetaart is klaar! De ingredienten staan weer klaar. Dit keer wordt het cheesecake met mascarpone en bosbessen De bodem van de cheesecake
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
direct link
embed