31 Jul 2018 10:45

Een goede oefening om kracht op te bouwen in de billen, hamstrings en onderrug. Daarbij is het een goede oefening als je veel last hebt van blessures in de onderrug. Door de volledige samentrekking en tractie van de onderrug zorgen voor een volledige range of motion. Probeer deze oefening eens uit met 3-5 sets van 12-15 herhalingen. Succes! 💪
-
📹:  



media options

comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Vondelgym

Amsterdam

Vondel Gym

web www.vondelgym.nl

navigation
Voorspanning voor sterkere en blessure vrije 'presses' !
⛔️impingement pijn is een veel voorkomende klacht bij mensen die veel presses doen. Impingement is een beknelling in het schoudergewricht wat voor een zeurende pijn kan zorgen met pijnlijke steken of krachtverlies tijdens het bewegen. Er kunnen veel aanleidingen zijn voor deze vervelende en langdurige klacht, de schouder is immers een veelzijdige gewricht. Veel mogelijkheden betekend ook veel kansen op minder dan optimale techniek en blessures.
🔐voorspanning speelt hier mogelijk een sleutelrol. In het foute voorbeeld zie je dat ik onderin the press de controle verlies. Hierdoor draait de kop van mijn bovenarm hard in mijn kom en geeft dat enorm veel druk in de voorkant van mijn schouder.
📚Daarnaast breng ik een aantal spieren zoals de infraspinatus en de teres minor op stretch in een ongunstige hoek. Deze spieren zijn onderdeel van de rotator cuff spieren. Deze 'kleinere' spieren zorgen voor interne en externe rotatie van mijn schouder, echter is hun belangrijkste functie het stabiliseren van het schoudergewricht. Je zou kunnen zeggen dat ze de schouder in de kom houden. Bij het verkeerd uitvoeren van presses raakt deze groep spieren overbelast.
✅ Wees daarom verstandig en press met een goede voorspanning. Tijdens het goede voorbeeld zie je dat ik spanning creëer in mijn bovenrug. Dit zorgt ervoor dat mijn schouderbladen stabiliseren. Als gevolg daarvan activeer ik o.a mijn rotator cuffs en houd ik controle over de hele beweging. Op deze manier komt er geen ongunstige spanning op deze 'kleinere' spieren en kunnen ze optimaal hun werk doen. 
Zo blijf je blessure vrij, maar zal je ook sterker worden in je presses.
✅ Een aantal aanwijzingen die goed werken zijn:
- 'trek de dumbells actief naar je toe'
- 'duw jezelf IN de bank' (tijdens het uitduwen)
- 'knijp een (denkbeeldige) pen vast tussen je schouderbladen'
- hou je ellebogen onder je polsen. (Of duw ze er zelf iets onderdoor)
❗️ps: maak altijd een gebalancee Een goede oefening om kracht op te bouwen in de billen, hamstrings en onderrug. Daarbij is het een goede oefening als je veel last hebt van blessures in de onderrug. Door de volledige samentrekking en tractie van de onderrug zorgen voor een volledige range of motion. Probeer deze oefening eens uit met 3-5 sets van 12-15 herhalingen. Succes! 💪 @patstagram11
-
📹: @paulteravest Crossfit kids! @speelkwartier 💪
tags
No tags yet

info
views
4
posted using
direct link
embed