#wonderkat Mosa
28 Dec 2009 10:30

#wonderkat Mosa 

Hierbij wat foto's van mijn wonderkat Mosa.



Ik kreeg het boek Wonderkat cadeau omdat ik 3 blinde katten heb gehad.

Met stijgende verbazing heb ik het boek gelezen. Het zou over Mosa kunnen gaan, een feest van herkenning.

Twee van mijn blinde katten zijn, stokoud, overleden.

Mosa is nog springlevend. Hij is geboren zonder ogen, had alleen twee lege oogkassen. Die heb ik laten sluiten omdat er bruin vocht uit bleef lekken waardoor zijn snoetje altijd plakkerig en vies was. Op één van de foto's ziet u hem net na de ingreep. Hij heeft dus ook nooit kunnen zien net als Homerus. Vorig jaar is hij verhuisd naar Stichting Dierenthuis in Aarle Rixtel. Hij was door hun bemiddeling bij mij gekomen. Het klikte echter absoluut niet met een van mijn andere katers. Er werd tot bloedens toe gevochten, dag in dag uit. Dat lag zeker niet alleen aan Mosa, mijn andere kater was ook zeer schuldig.

Na vele maanden is hij uiteindelijk verhuisd. Ik ben er ziek van geweest, hij is zo'n bijzonder dier, ik houd zoveel van hem.

Het boek is zo herkenbaar. Ook Mosa kan zich prima redden, vangt vliegen uit de lucht en heeft het hele interieur in zijn kopje. Hij botst vrijwel nergens tegenaan, weet precies waar hij een bochtje moet maken. Binnen een week had hij bijvoorbeeld mijn hele huis "gescand" en liep hij zelfs in mijn afgesloten tuin. Het kattenluik werd gewoon gebruikt. Hij speelt met alles wat beweegt, weet het feilloos te vinden. Ik heb zo van hem genoten en me verbaasd over de levenskracht van dit dier.

Ik bezoek hem nog regelmatig en hij reageert onmiddellijk op mijn stem en komt meteen naar me toe. Het is een kanjer.



Met vriendelijke groeten,

Bea


media options
comments

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



navigation
#wonderkat #wonderkat Mosa #wonderkat Mosa
tags
No tags yet

info
views
1
shot with:
NIKON CORPORATION NIKON D50
direct link
embed