Ulrike Nagel
18 Aug 2020 08:19

Ulrike Nagel media options
comments
posted by Ulrike Nagel 18 Sep 2020 15:25

Sinds juli 2012 ben ik freelance camjo / VJ (Videojournalist) in Berlijn.
De jaren daarvoor heb ik gewerkt als verslaggever en eindredacteur bij RTV Utrecht, voor zowel radio als tv. Ik heb met name veel ervaring als camjo voor nieuws- en achtergrondverhalen. Daarbij film, interview en edit ik alles zelf.

https://www.clippings.me/ulrikenagel

Ik ben opgegroeid in Oost-Duitsland en heb tot mijn 19e in Berlijn gewoond. Daarna ging ik voor de liefde naar Nederland. Na een studie aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik 14 jaar in het noorden, westen en oosten van het land gewoond en gewerkt.

Mijn roots vergeet ik natuurlijk niet; ik ben nu samen met mijn gezin alweer 8 jaar in Berlijn, om te werken voor de Duitse, maar als correspondent ook voor de Nederlandse media.

De twee werelden waarin ik leef inspireren me voortdurend in mijn zoektocht naar nieuwe spannende verhalen over interessante mensen.

https://muckrack.com/ulrike-nagel

Daarnaast werk ik regelmatig als vertaler; in 2014 kwam in Duitsland het boek 'Frau&Rennrad' uit, van Marijn de Vries en Nynke de Jong, door mij vertaald. In 2016 kwam daar "De veertiende etappe" van Tim Krabbé bij (verschenen in het Duits september 2016) en in 2020 "Der kahle Berg", De kale berg, van Lex Reurings en Willem Janssen Steenberg

Specialties: Verslaggeving, Redactie, Eindredactie; Camjo;
Editing: Premiere, AVID, Final Cut Pro, Incite
Duits-Nederlandse cultuurverschillen, Oost-Duitsland, Berlijn

https://about.me/ul


leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:navigation
Lippenpflegestifte bedrucken lassen in Österreich Ulrike Nagel
tags
No tags yet

info
views
2
posted using
direct link
embed