7 Jul 2019 21:19

Zo dol op deze vrouw, en op haar prachtige boodschap. Brené Brown Ik kwam haar naam al een paar keer tegen in podcasts en boeken. Ze deed ruim 20 jaar onderzoek naar schaamte, kwetsbaarheid en empathie. Nu staat haar ‘talk’ over de moed die nodig is om kwetsbaar te zijn op Met en passant een schitterend stuk over omgaan met mensen die zich negatief uiten op social media. Maar gaat vooral over risico’s durven nemen, en écht zijn. Absolute aanrader. 💕 



media options

comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Uit het vragenrondje vandaag. Een korte workout, voor op de dagen dat er weinig tijd is om te trainen. Een half uurtje, dit keer. Ik ga dan liever tóch, om de gewoonte in stand te houden. En in een half uur kun je nog flink wat werk verzetten. In dit geval 12 rondes van 5 Romanian deadlifts en 5 toes to rings. Zonder rust. Daarna nog wat klauteren en stretchen. Binnen 30 minuten weer op de fiets naar huis. Zo dol op deze vrouw, en op haar prachtige boodschap. @brenebrown Ik kwam haar naam al een paar keer tegen in podcasts en boeken. Ze deed ruim 20 jaar onderzoek naar schaamte, kwetsbaarheid en empathie. Nu staat haar ‘talk’ over de moed die nodig is om kwetsbaar te zijn op @netflixnl Met en passant een schitterend stuk over omgaan met mensen die zich negatief uiten op social media. Maar gaat vooral over risico’s durven nemen, en écht zijn. Absolute aanrader. 💕 Zo ontzettend genoten van de @oranjeleeuwinnen En vooral ook van de beeldvorming die zo snel veranderde. Steeds meer mensen, mannen vooral, die vaak schoorvoetend, maar soms ook trots jubelend toegaven helemaal om te zijn. Meisjes die op straat liepen in shirtjes van Martens en Miedema. Dat begon bij het gewonnen EK een paar jaar geleden, maar zette nu in rap tempo door. Dat is toch wat ik het mooist vind aan alles rond dit team. Dat jonge kinderen nieuwe helden hebben, nieuwe dromen. En dan bedoel ik niet dat al die meisjes nu meteen profvoetballer willen worden, de winnende goal dromen te scoren in een finale op het WK. Al is dat natuurlijk óók een heerlijke ambitie. Maar ik bedoel dat eerder onmogelijk geachte prestaties nu haalbaar blijken, dat je je als meisje niet hoeft laten tegen te houden omdat anderen vinden dat iets alleen voor jongens een beroep is, en voor meisjes hoogstens een jongensachtige hobby. Dat je je kunt identificeren met die sterke vrouwen op dat veld in de absolute wereldtop. Dat is mooi. En belangrijk. Ik dacht steeds aan een meisje dat ik ooit trof op een school in een lastig genoemde wijk van de randstad. Het ging die dag over dromen. Over wat je wilde worden als je groot was. 
Het liefst zou ik dokter worden, had ze gezegd. En toen bijna verontschuldigend er achteraan; maar dat kan natuurlijk niet. Ze kende geen meisjes zoals zij die dat beroep van witte mannen uitoefenden, zag geen perspectief buiten de wijk. Had één keer een vrouwelijke arts in een film gezien, en thuis een ziek broertje. Maar een film staat op afstand. De voetballers van Oranje zijn meisjes net als zij. Zoiets kan dus. Alles kan dus.
members mentioned
tags
No tags yet

info
shared on
views
4
posted using
direct link
embed