9 Sep 2019 19:54

Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Concentreer je op de details. Maak er wat moois van, lieve mensen!
video:  



media options

comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Afgelopen weekend in een ijsbad gezeten. Niet voor het eerst. Maar wel meer bewust dan andere keren. Ik douche al lange tijd elke dag koud. Liefst in de ochtend. Maar dat is toch een stuk minder overweldigend dan zo’n bad. Al zijn de redenen om het te doen hetzelfde. Ik haal  er enorm veel voldoening uit mijn dag te beginnen met een overwinning. Of anders gezegd; iets te doen dat niet noodzakelijkerwijs prettig is. Dat sterkt doorzettingsvermogen. Daarnaast zorgt die koude douche ervoor dat ik meteen aan sta. Alert ben. Nooit met dat slaperige gevoel de dag in ga. Vooral fijn na nachten waarin de kinderen spookten. Koud douchen, of ijsbaden nemen, sterkt je immuunsysteem ook. Het gaat ontstekingen tegen, en de zwelling die daar vaak bij hoort. En het meest belangrijk; je leert door stress of angst heen te ademen. Vooral in zo’n begeleide sessie, natuurlijk. In dit geval met @bartbiermans die onze @vondelgym collega’s twee uur lang liet mediteren en ademen voor ze dat bad in mochten. In de winter merk ik dat het best. Dan is het water zo koud dat mijn adem in tempo omhoog vliegt. Paniekerig in de “fight or flight mode”. Daar dan doorheen te ademen, rustig worden. Die adem onder controle krijgen. Dat is een oefening die je keer op keer weer helpt in de rest van het leven, bij stress, paniek, angst, inspanning of extreem enthousiasme. Ik kan het iedereen aanraden. Juist ook als het je er alleen maar om gaat wat kalmer, meer beheerst of veerkrachtiger te zijn. Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Concentreer je op de details. Maak er wat moois van, lieve mensen! 
video: @houseofhighlights Dit is @fleurpierets Kunstenaar. Schrijver. Met haar partner, Julian, zou zij gaan trouwen in alle landen waar twee mensen van hetzelfde geslacht dat mogen. Tweeëntwintig zijn dat er. Een romantische reis, een statement voor de liefde. Een tof project dat wereldwijd besproken werd. Maar na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd bij Julian kanker gevonden. Meerdere tumoren in de hersenen. Ze stierf zes weken na de diagnose. Toen ze dood ging nam ze al het licht met zich mee, schrijft Fleur over dat moment in het boek dat deze week uitkomt, Julian. En ze schrijft ook; ‘dit verhaal heeft geen goede afloop en geen afronding.’
Maar dat maakt het juist zo sterk. Het zoeken naar een omgang met verlies. Nergens sentimenteel. Zo mooi over de liefde. Een bewonderenswaardige liefde.
tags
No tags yet

info
shared on
views
1
posted using
direct link
embed