Yoga onder de sterren. Op maandagavond 13, 20, 27 januari en 3 februari organiseren @artis_amsterdam_royal_zoo en @vondelgym vier yoga avonden in het planetarium. Onder de sterrenhemel dus.  De lessen duren een uur, en zijn toegankelijk voor alle niveaus. De link naar meer info en tickets vind je in mijn stories. En uiteraard ook op de website van Artis. Hoop je één van die avonden daar te zien.
2 Jan 2020 10:53

Yoga onder de sterren. Op maandagavond 13, 20, 27 januari en 3 februari organiseren en vier yoga avonden in het planetarium. Onder de sterrenhemel dus. De lessen duren een uur, en zijn toegankelijk voor alle niveaus. De link naar meer info en tickets vind je in mijn stories. En uiteraard ook op de website van Artis. Hoop je één van die avonden daar te zien. 



media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Een vrouw kwam even geleden de gym in lopen, dronk een kop koffie en ging er weer vandoor. Dat gebeurt vaker. Maar de volgende dag kwam ze terug. Ze ging een kwartiertje op de loopband staan en liep daarna richting de kleedkamers. Van mijn collega’s hoorde ik dat ze ook wel eens binnenkwam voor een acai bowl, of om een praatje te maken. Nooit langer dan een half uur. Toen ik haar zelf weer zag besloot ik haar te vragen wat haar idee was achter die bliksembezoeken. Ik maak er een gewoonte van de gym te bezoeken, zei ze. Op dit moment lukt het mij nog niet om elke dag te trainen. Mijn agenda is vol. Maar als ik straks gewend ben aan die dagelijkse bezoekjes ontstaat er ruimte. Dan pak ik de lessen, snap je? 
Fantastisch vond ik dat. Want ze heeft gelijk. Ze werd langzaam iemand die elke dag de gym bezoekt. 
Het is niet vreemd dat onze goede voornemens na zo’n twee, drie weken in het nieuwe jaar alweer sneuvelen. Een nieuwe prioriteit wordt plotseling tussen een vrachtlading bestaande prioriteiten in gewurmd. Geforceerd. Dat lukt niet. Maak er geduldig een gewoonte van. Iets dat je dagelijks doet. En wees niet bang om met kleine stappen te beginnen. Haal je de gym een dagje niet, dan maak je een wandeling. Of ren een paar keer de trap op en af. Denk in beweging, in plaats van trainingen. Als die gewoonte er eenmaal inzit, ontstaat de ruimte vanzelf. Yoga onder de sterren. Op maandagavond 13, 20, 27 januari en 3 februari organiseren @artis_amsterdam_royal_zoo en @vondelgym vier yoga avonden in het planetarium. Onder de sterrenhemel dus.  De lessen duren een uur, en zijn toegankelijk voor alle niveaus. De link naar meer info en tickets vind je in mijn stories. En uiteraard ook op de website van Artis. Hoop je één van die avonden daar te zien. Hoe krijg ik een sixpack? Het is één van de meest gestelde vragen tijdens de maandelijkse q&a’s in mijn stories. 
En ook voor dit jaar zijn die zichtbare buikspieren weer veel als doel gesteld. Mensen willen wél die sixpack, maar de vraag is of ze bereid zijn het leven te leven dat bij die sixpack hoort. De offers te brengen die ervoor nodig zijn als je niet het genetisch pakket hebt dat ze van nature blootlegt. Dan is er geduld vereist. Hard werk en een slim eetpatroon. Ik denk dat het altijd onverstandig is een uiterlijk doel te kiezen. Zo’n sixpack is een gevolg van hoe je traint en eet, maar als doel is het onhandig. Net als ‘afvallen’ of ‘billen die lijken op de perzik emoticon’. Hoe ga je in week negen, of dertien meten of je goed op weg bent? Wat is je houvast van dag tot dag? Die vragen zijn al bijna antwoorden. Door ze te stellen weet je wat er aan zo’n doel ontbreekt. Een uiterlijk doel is zelden concreet. En concreet is veel leuker. Maak je doelen klein. Breek grote doelen als ‘gezonder leven’ en ‘meer bewegen’ af in haalbare stappen, in dagelijkse gewoontes; twee keer per dag groenten bij je maaltijd. Altijd de trap tot de 3e verdieping en pas daarna de lift als je hoog moet zijn. Drie maanden geen vlees. Elke dag een half uur wandelen. Elke ochtend koud douchen. Elke avond minimaal 1 pushup. 5 burpees vóór het ontbijt. Die zijn makkelijk te meten. En omdat ze haalbaar zijn zorgen ze voor positief momentum. Voor wind in de zeilen van je voornemen, en voor plezier. Wanneer je daar dan nog geduld bij gooit, is die sixpack, het afvallen een kwestie van tijd. Maar ik vermoed dat je je daar dan al niet meer zo druk om maakt.

foto: Stef Nagel voor @menshealthnl
tags
No tags yet

info
views
5
posted using
direct link
embed