Mijn vrienden van @fitaideurope organiseren deze week een #koalachallenge om geld in te zamelen voor de Australian Wildlife protection services. Voor elke succesvolle challenge doneren ze $5. Mijn pogingen strandden vandaag in 2 meter onhandigheid. Maar als je swiped zie je hoe het wél moet. Vergeet in je post niet #FitAid en #koalachallenge te zetten. Heel veel succes!
8 Jan 2020 20:33

Mijn vrienden van organiseren deze week een #koalachallenge om geld in te zamelen voor de Australian Wildlife protection services. Voor elke succesvolle challenge doneren ze $5. Mijn pogingen strandden vandaag in 2 meter onhandigheid. Maar als je swiped zie je hoe het wél moet. Vergeet in je post niet #FitAid en #koalachallenge te zetten. Heel veel succes! 



media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Dit is @nienkevanoverveld Gisteren kreeg zij vanuit @crossfitgames headquarters in Amerika het bericht dat zij zich officieel de fitste vrouw van Nederland mag noemen. Na vijf weken van nietsontziende kwalificaties op gebied van kracht, uithoudingsvermogen, techniek en souplesse stond ze bovenaan de ranglijst van ons land en mag ze hoe dan ook naar de wereldkampioenschappen komende zomer. CrossFit, voor wie het niet weet, is een sport die bestaat uit; gewichtheffen, turnen, atletiek en functional movement, met een sterke focus op community. Een individuele sport die daardoor voelt als teamsport. Het is fantastisch Nienke in de afgelopen jaren te hebben zien klimmen in de ranglijsten. Jaren lang 4 tot 6 uur trainen per dag, leven voor de sport. Offers brengen. In de gym, maar ook daar buiten. Opmerkingen over een veranderend lichaam incasseren (laten zien dat een vrouw zelf bepaalt hoe ze eruit wil zien, en dat niemand daar iets over te zeggen heeft). En leuk detail; Nienke is een plantbased atleet. Ze eet geen dierlijke producten, waarmee ze net als haar vriend @jeremyreijnders die zich twee jaar geleden al de fitste man van het land mocht noemen meteen ook laat zien dat je geen vlees nodig hebt om heel erg sterk te worden. 
Ontzettend trots op Nienke. En op haar coach @yoeripegel en teamgenoten in de CrossFit selectie van @vondelgym Een heerlijk begin van het nieuwe seizoen. Mijn vrienden van @fitaideurope organiseren deze week een #koalachallenge om geld in te zamelen voor de Australian Wildlife protection services. Voor elke succesvolle challenge doneren ze $5. Mijn pogingen strandden vandaag in 2 meter onhandigheid. Maar als je swiped zie je hoe het wél moet. Vergeet in je post niet #FitAid en #koalachallenge te zetten. Heel veel succes! Dit is Diana Nyad. Op haar 28e deed ze een eerste poging om van Cuba naar Amerika te zwemmen, door een wilde Oceaan met haaien, kwallen, een stevige wind en onvoorspelbare stromingen. Het lukte haar niet, maar een paar jaar later verzamelde zij opnieuw een team van wetenschappers en begeleiders en probeerde het een tweede keer. Weer lukte het haar niet de Amerikaanse kust te bereiken. Er volgde nog twee officiele pogingen. Jaren later. Media op de been, een heel circus rukte uit om de pogingen van die vastberaden sportvrouw vast te leggen. Pas de vijfde poging was Nyad succesvol. Ze was 64. Toen een journalist haar vroeg hoe het nou toch kon dat zij die vijfde keer wel succesvol was, en al die eerdere keren niet, antwoordde Nyad dat ze een betere atleet was die laatste keer. Mentaal, vroeg de interviewer. Zowel mentaal als fysiek, zei ze toen. Aan dat verhaal denk ik zelf regelmatig nu ik richting de 50 ga. Maar ook als mensen mij een vraag stellen over trainen die begint met ‘denk je dat je op mijn leeftijd nog...’. Diana Nyad leverde een unieke prestatie. Maar laat je leeftijd geen obstakel zijn. Kijk naar wat je wél kunt, en je mag erop vertrouwen dat je op elke leeftijd nieuwe dingen kunt leren, op elke leeftijd een ontwikkeling door kunt maken. En in veel gevallen zelfs grenzen kunt verleggen die eerder onbereikbaar leken.
tags
No tags yet

info
shared on
views
4
posted using
direct link
embed