De Turkish get up. Voor het eerst gezien in 2008 Op YouTube vond ik een video van @cspealler Hij gebruikte zijn vrouw als gewicht, waardoor het een circusact leek, en enorm tot mijn verbeelding sprak. Ik heb hem zelf uiteindelijk ook een keer met een mens gedaan, van 56kg, in een uitzending van @dwddtv en daarna werd het een tijdje een gimmick. Vanmiddag weer eens geprobeerd. Zonder mens. Met moeite 30kg omhoog. Zo gaat dan. Wat geen aandacht krijgt, groeit niet. Maar andersom natuurlijk ook. In de meeste oefeningen die ik wel regelmatig doe ben ik nu sterker en technisch beter dan in de periode dat ik naar die live uitzending toe trainde. Leuke uitdaging voor de komende maanden dus. Of jaren. Tegen de tijd dat Bobby 56kg weegt moet het tóch lukken.
Een nieuwe week vol mogelijkheden. Zoek het spelelement in de dingen die je doet. Maak er wat moois van lieve mensen! 
video: @twisted_steel_cheat_meal
Er gaat niets boven stevige literatuur op de zondagmiddag. (geluid aan)

uit ons boek Langs de lange Lindelaan, gedicht van Hans Dorresteijn.
gettin’ a grip on things.
Hoe vaak gebruik je het woord ‘ik’? Die vraag stelde debatexpert @larsduursma laatst aan zijn publiek tijdens een presentatie over communicatie. Pak je laatste drie mailtjes er maar eens bij, legde hij voor. En tel de keren dat er ‘ik’ in staat. Hij kwam met voorbeelden van politici die in hun speeches vaker ‘ik’ gebruikten dan de naam van hun partij, of het onderwerp waarover ze spraken. Die oefening doet het ook goed op je social media. Kijk maar eens naar je laatste posts, of pak er drie teksten bij onder foto’s van mensen die je volgt.
Lars gebruikte de vraag in een presentatie over inspirerend spreken. Wat werkt goed? En wat juist niet? Ook leuk om je dat af te vragen bij de accounts die je volgt op instagram. Het zou misschien vooral over de ander moeten gaan, die moet aan kunnen haken. Veel ‘ik’ werkt in ieder geval averechts, in bijna alle vormen van communicatie. Misschien niet wat betreft ‘likes’, maar wel als je iets wil overbrengen. Wat blijft er over als je dat woordje ‘ik’ eens wat vaker weglaat?

foto: @milangino
Kung fu les van @laidbackluke die in de nieuwe aflevering van Fit vertelt over zijn angstaanvallen en burnouts. En wat hij eraan doet om die nu in zijn leven te voorkomen. Je vindt de aflevering online bij het @ad_nl en ook via de link in mijn stories.
Make friends wherever you are.
kabouter gevonden in het bos.
Een nieuwe week vol mogelijkheden. Wees niet bang om te “vallen”. Opstaan en weer verder gaan. Maak er wat moois van, lieve mensen!

video: @jiembasands
Trainen met @steven_brunswijk en zijn vrouw @ayla_guiaux lieve mensen met een gemene training. 
Over de verdeling thuis en hoe je tóch tijd vrij maakt om elke dag te trainen als je een flink gezin hebt én allebei werkt. Je vindt de aflevering online bij het @ad_nl en ook via de link in mijn stories.
Volleyballen in de gym.
Op pad met @thijslaunspach voor een aflevering van FIT over omgaan met stress, burnouts en de voortdurende drukte in ons leven. Je vindt de aflevering online bij het @ad_nl en via de link in mijn stories. Middagje wandelen en mediteren.
Ik wil al een tijdje enthousiast posten over de Pure Protection lijn van @pampers_nl De luiers zijn bevatten hoogwaardig katoen, en zijn gemaakt zonder chloorbleekmiddelen, lotion en parfum. De Aqua Pure doekjes zijn gemaakt met 99% water, biologisch katoen, zonder alcohol en parfum. Fijn dat ook grote merken steeds meer bezig zijn met duurzaamheid. Eerder postte ik al over het recycling project van Pampers. Twee initiatieven die voor mij de doorslag gaven toen het merk vroeg of ik wilde samenwerken. Ze geven een denkrichting aan, en zo’n merk zegt er ook mee dat ze er nog niet helemaal zijn, maar wel goede stappen blijven zetten in de juiste richting. Net als ikzelf. Romy en ik zijn er veel mee bezig thuis. Maar de reden dat ik deze post steeds liet liggen, is ook dat je met posten over het belang van duurzaamheid al snel de verwachting creëert het zelf volledig op orde te hebben. En dat heb ik niet. Ik geniet er vooral van op elk vlak in mijn leven na te denken over de invulling van die term, duurzaamheid. Bij de gym betekent dit bijvoorbeeld dat we geen plastic flesjes meer in het assortiment hebben, rietjes en bakjes van maïs gebruiken, doppen van gerecycled materiaal. Maar leveranciers werken nog veel met plastic verpakkingen, de wasmachine en afwasmachine draaien de hele dag door. 
En ook thuis doen we veel goed, maar zijn er nog genoeg punten waarop we nog wel een stapje of twee kunnen zetten. Ik denk dat het er vooral om moet gaan in beweging te blijven, bewust na te denken over wat je gebruikt, over wat nodig is en wat niet, over het voorbeeld dat je geeft aan je kinderen. #PureGoals
Een nieuwe week vol mogelijkheden. Neem risico’s. Maak er wat moois van, lieve mensen. (probeer deze vooral ook met een schommel in de speeltuin)
Er zijn dagen dat ik ongeduldig begin aan een wandeling met de kinderen. Nog in de modus van mijn werk, teveel andere dingen in mijn hoofd. Dan vraag ik ze soms om door te lopen als ze even stil blijven staan bij een struik of een auto waaronder net een buurkat wegschoot, alsof we ergens op tijd moeten zijn. Zodra ik mijzelf daar bewust van raak, schakel ik, met enige schaamte, om en geef ik me over aan hun tempo. Neem de tijd, kijk met ze mee naar de bloemen aan een tak, een spin op de leuning van een bankje. Zo worden wandelingen bijna meditatief (ik zeg bijna, want Mozes en Bobby zijn natuurlijk wel 1 en 3, voorlopig is het gewoon een extra workout. Maar toch). Ze helpen mij in die langzame modus, een beetje zoals het lezen van gedichten na een dag met veel afspraken. Het duurt vaak even voordat je in dat andere tempo komt, die kalmere sfeer. Met kinderen gaat dat sneller. In tegenstelling tot een boek kun je die niet wegleggen. Gelukkig ook maar.
Bijna drie jaar lang klagen en schelden op die lade. Dat er geen kinderslot op zit. En dat eerst Bobby en nu Mozes hem voortdurend opentrekt en plundert. Kaneel en bloesemsuiker over de vloer, muren geschilderd met notenpasta en pindakaas. Zakken met volkoren Penne het huis door. Klagen. Daar heb je nou eens echt helemaal niets aan. Als ik het iemand in de gym hoor doen, vraag ik altijd wat ze er vandaag aan gedaan hebben om het probleem op te lossen. Als ze er al invloed op hebben, want je hebt natuurlijk ook gewoon mensen die klagen over zaken waar ze werkelijk niets aan kunnen veranderen, of mee te maken hebben. Over het weer, bijvoorbeeld. Mensen op televisie. Of over de manier waarop een ander haar of zijn auto bestuurt. Dat zou bij klagen altijd de eerste vraag moeten zijn; heb jij er invloed op? En zo ja, meteen een tweede vraag, wat kun je nu direct doen om een stap te zetten richting oplossen?
Maar goed, in het geval van die kinderslotloze keukenlade bleef ik dus jaren zwelgen in zelfmedelijden en nutteloos gejammer. Uiteindelijk zijn er in elke soortgelijke situatie maar twee keuzes; accepteer dat het zo is (en leef met de gevolgen). Of doe er iets aan. Alles daartussen is nutteloos, negatief en irritant voor je omgeving. Hou dan je mond, zeg ik vandaag nog eens hardop tegen mijzelf.
Heel even dacht ik dat hij die hele stellage ging squatten. Mighty Mosie.
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Ook van routines kun je een spel maken. Geef er een mooie draai aan, lieve mensen!
Dit zijn Mandy en Roos. Ze houden van elkaar. En daar maken ze nu een podcast over. Of eigenlijk niet alleen over hun eigen liefde, die niet altijd door anderen begrepen wordt, maar over allerlei relaties die buiten de norm vallen. Ze gaan op zoek naar wat dat nou eigenlijk voor mensen betekent, liefde. En wat het met classificaties als man, vrouw, gay, hetero, trans of welk ander stempel dan ook te maken heeft. In de eerste aflevering van de serie vertellen ze hun eigen verhaal. Ik mocht ze daarnaar vragen. Het gesprek vind je via de link in mijn stories, en in je eigen podcast bieb op Spotify, iTunes of waar je maar luistert; Couple Goals de Podcast heet het. Een ode aan de liefde.

foto: @roeltjevdsb
Uiteindelijk gaat trainen om gewoontes bouwen. Veel mensen haken na een tijdje af omdat ze de nieuwe gewoonte, het trainen, niet tussen al die andere prioriteiten in hun volgeplande leven gepropt krijgen. Het lijkt tegenstrijdig, maar het is minder moeilijk een nieuwe gewoonte te bouwen door iets elke dag te doen, dan bijvoorbeeld met een maandag, woensdag, weekend ritme, dat veel mensen proberen. En het helpt ook om te denken in ‘beweging’ meer dan sportschoolbezoeken. Met een half uur stevig wandelen, of twintig minuutjes hard doortrappen op de fiets, ben je nog steeds die vrouw of man die elke dag even intensief beweegt. Door het zo te benaderen ontstaat de gewoonte vanzelf. Steeds iets doen dat je jezelf hebt voorgenomen, jaagt ook wind in de zeilen van vooruitgang. Dat geeft voldoening. Ik plan soms twintig minuten workouts tussen afspraken door. Nou scheelt het dat het grootste deel van mijn werk zich in gyms afspeelt, maar het gaat om de denkrichting. Één van je afspraken lopend ‘doen’. Al je telefoontjes wandelend. De lift altijd pas vanaf de derde verdieping pakken als je echt hoog in het gebouw zit. Stoeien met je kinderen. De printer een verdieping lager zetten. Je auto vér van de deur bij een afspraak, in plaats van zo dichtbij mogelijk. Voor wie echt meer wil bewegen, is er genoeg te bedenken. 
foto: @martijnpauw
Voetbal is mijn paspoort, mijn Google translate, overal ter wereld. @rockende , de eerste vrouwelijke straatvoetballer in de FIFA games, trekt voor haar sport van land tot land. Met haar prachtige project @favelastreet geeft zij jongeren hun dromen terug, helpt ze met zelfvertrouwen en ontwikkeling. Vaak in lastige wijken, met weinig perspectief. Als je jong bent wordt er klei in je oren gestopt, legt ze uit. Jij kan dat niet, je bent niets waard, dat is niet voor meisjes. Zelf ben ik nog steeds wel eens onzeker over mijn uiterlijk, omdat ik vroeger manwijf genoemd werd. Als ik in de spiegel keek, zag ik dat ook. Sport kan al die beelden en vooroordelen, zelfs de perspectieven, omdraaien. In de nieuwe aflevering van Fit met Arie vertelt ze daarover, en en passant speelt ze mij een keertje of zestien door de benen. Je vindt hem via de swipe in mijn stories, en online bij @ad_nl 
foto: @vanweelkoen
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Glimlach als er iets niet helemaal gaat zoals je wil, begin daarna gewoon weer opnieuw. Maak er wat moois van, lieve mensen!
Hoe zuur kan soms het leven zijn? (Van Diet Huber uit Langs de lange Lindelaan)
Het vaderschap kan je ook harder maken richting de buitenwereld, vanwege de drang om je kind, of je gezin te beschermen, zegt @joelbeukers in deze aflevering van Fit met Arie. Je vindt hem nu online bij het AD, en via de swipe in mijn stories. Over het vaderschap, de toon van zijn marketing en de zorgvuldige manier van trainen. @ad_nl

« 1 ... 5 6 7 ... 91 »

Last mentioned in:

All mentions »

Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

statistics

  • friends:

    0

  • followers:

    88

  • total posts:

    2180


calendar

friends

no friends, let's find some!

show all »