Vanmorgen een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen. @vondelgym gesloten tot 31 maart (en vanmiddag na de aankondiging van de overheid aangepast  naar 6 april). Onze gym is elke dag van het jaar open. We zien het als onze verantwoordelijkheid leden elke dag weer te bedienen. De fysieke locaties waar al die leden, trainers en andere collega’s elke dag weer als bij een vereniging samenkomen tijdelijk op slot te gooien is moeilijk, maar voelt noodzakelijk. Als de overheid zo stellig oproept sociale contacten te beperken en waar mogelijk thuis te blijven, voelt het onverantwoordelijk en risicovol om mensen aan te moedigen naar een gym te komen om samen te sporten. We zullen elke dag workouts op de socials van @vondelgym plaatsen. Boekentips, podcasts, recepten en andere content delen waarmee mensen thuis aan de slag kunnen. Evenementen, lezingen en clinics worden verzet. Als iedereen de komende twee weken extra voorzichtig is, thuisblijft waar mogelijk, is deze situatie vast snel weer voorbij. Tot die tijd; wees verstandig, blijf in beweging en let op je gezondheid. Zorg goed voor jezelf en vooral ook voor de mensen om je heen.

foto: @rikromkes voor @jfk.men
17 Mar 2020 15:53

Vanmorgen een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen. gesloten tot 31 maart (en vanmiddag na de aankondiging van de overheid aangepast naar 6 april). Onze gym is elke dag van het jaar open. We zien het als onze verantwoordelijkheid leden elke dag weer te bedienen. De fysieke locaties waar al die leden, trainers en andere collega’s elke dag weer als bij een vereniging samenkomen tijdelijk op slot te gooien is moeilijk, maar voelt noodzakelijk. Als de overheid zo stellig oproept sociale contacten te beperken en waar mogelijk thuis te blijven, voelt het onverantwoordelijk en risicovol om mensen aan te moedigen naar een gym te komen om samen te sporten. We zullen elke dag workouts op de socials van plaatsen. Boekentips, podcasts, recepten en andere content delen waarmee mensen thuis aan de slag kunnen. Evenementen, lezingen en clinics worden verzet. Als iedereen de komende twee weken extra voorzichtig is, thuisblijft waar mogelijk, is deze situatie vast snel weer voorbij. Tot die tijd; wees verstandig, blijf in beweging en let op je gezondheid. Zorg goed voor jezelf en vooral ook voor de mensen om je heen.

foto: voor .men 



media options
comments
There are no comments yet, be the first one to leave a comment!

leave a comment »
Login
Username

Pin


 

or


Comment:



Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

navigation
Bobby ging dinsdag voor het eerst naar school. Ze had er al weken zin in. Op het plein wilde ze afscheid van ons nemen, in haar eentje verderlopen; dag mam, dag pap, tot vanmiddag. Maar toen we even later toch samen door de hal liepen kneep ze wat steviger in mijn hand. En toen de kinderen daarna in haar klas een liedje zongen dat iedereen al kende behalve zij, wilde ze misschien achter ons aan komen. Terug naar huis. Maar ze bleef, en ze vond het uiteindelijk fantastisch.
De nacht ervoor werd mijn vader met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ik huilde en was bang hem te verliezen. Dankzij het snelle handelen van mijn moeder ontstond gelukkig geen permanente schade. Gisteren mocht hij weer naar huis. Net op tijd om boodschappen te doen, voordat de winkels leeg gehamsterd werden. Ik vraag me bij die Corona hectiek steeds af welke angst bij de mensen groter is; die om zelf besmet te worden, iemand te verliezen, of die om de eigen privileges kwijt te raken. Het bezoeken van events, concerten, musea en cafés. Boodschappen doen. Genoeg te hebben. 
Ik zoek naar optimisme. Bij @feminist zie ik beelden van Chinese zorgverleners die hun mondkapjes af doen omdat de situatie in Wuhan onder controle is. Op een gegeven moment is zo’n gebeurtenis weer voorbij. Zoals de meeste dingen komen én gaan. Zo gaat dat al een tijdje. Ook met bang zijn, leerde onder heel veel meer Jules Deelder ons in dat mooie gedicht voor zijn dochter. Vanmorgen een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen. @vondelgym gesloten tot 31 maart (en vanmiddag na de aankondiging van de overheid aangepast  naar 6 april). Onze gym is elke dag van het jaar open. We zien het als onze verantwoordelijkheid leden elke dag weer te bedienen. De fysieke locaties waar al die leden, trainers en andere collega’s elke dag weer als bij een vereniging samenkomen tijdelijk op slot te gooien is moeilijk, maar voelt noodzakelijk. Als de overheid zo stellig oproept sociale contacten te beperken en waar mogelijk thuis te blijven, voelt het onverantwoordelijk en risicovol om mensen aan te moedigen naar een gym te komen om samen te sporten. We zullen elke dag workouts op de socials van @vondelgym plaatsen. Boekentips, podcasts, recepten en andere content delen waarmee mensen thuis aan de slag kunnen. Evenementen, lezingen en clinics worden verzet. Als iedereen de komende twee weken extra voorzichtig is, thuisblijft waar mogelijk, is deze situatie vast snel weer voorbij. Tot die tijd; wees verstandig, blijf in beweging en let op je gezondheid. Zorg goed voor jezelf en vooral ook voor de mensen om je heen.

foto: @rikromkes voor @jfk.men Even pauze tijdens het thuiswerken. De wei in om te trainen. Swipe voor alle oefeningen van de workout, ook geschikt voor thuis in de woonkamer.

3 rondjes van:
- 10 pushups (of 30sec hoge plank)
- 60sec sideplank links (of 30sec)
- 10 pushups (of 30sec hoge plank)
- 60sec sideplank rechts (of 30sec)
- 10 pushups (of 30sec hoge plank)
- 10 slowmo mountainclimbers (of snel)
- 10 pushups (of 30sec hoge plank)
- 10 hollow rocks (of crunches)
- 10 pushups (of 30sec hoge plank)

60 sec rust tussen de rondes (of 2min)
tags
No tags yet

info
shared on
views
4
posted using
direct link
embed