Hey there li’ll fellow! Dierendag. #tbt
Doe meer van wat je leuk vindt!
Het is schrikbarend hoeveel extra spullen je in huis haalt als je kleine kinderen hebt. En dan heb ik niet over nutteloze hebbedingen, of over speelgoed en luxe artikelen, al gebeurt dat natuurlijk ook wel. Maar ik bedoel vooral dingen die je nodig hebt. Of die het allemaal net wat makkelijker kunnen maken. Een matje voor onder de stoel van Mozes, die zijn broccoli rond sproeit als een gierwagen over een akkertje. Een badring, zodat hij zelf in het bad kan zitten. Een slaaptrainer voor Bobby zodat ze pas als het zonnetje aanflitst, om kwart voor zeven, gaat roepen dat ze wakker is, in plaats van om half zes. Vierendertigduizend schortjes, of hesjes, of hoe je dat ook maar noemt, die elke dag weer in de was kunnen, omdat de inhoud van een kommetje er steevast overheen gaat. En natuurlijk luiers. Omdat het onnodig stressvol is als je met die grote pakken door een supermarkt moet zeulen, terwijl je twee-jarige kind je steeds weer in de richting van het roomijs in de vriezers trekt. Bol.com is onze beste vriend, hier thuis. Voor de praktische dingen dan. Alles waarvoor je anders naar een drukke winkel gaat. Het scheelt dus vooral veel tijd. Tijd die ik liever gebruik om voor te lezen, te wandelen, erop uit te gaan met het gezin. Of met Room te filosoferen over onze manier van opvoeden. Want zoveel mag duidelijk zijn... het blijft zoeken. We doen het op gevoel. Ik ben niet bepaald een expert. Maar toen Pampers en bol.com mij vroegen om wat tips te geven, heb ik niet geaarzeld. Voor vaders en moeders die ook wel eens met de handen in het haar zitten. En wel wat extra tijd, en hulp kunnen gebruiken. Je vindt ze via de swipe up in mijn stories.
#samenwerkingPampers
In het herfstboek van @vrouw_nl deze maand. Over mijn boek FIT. Met foto’s van @irisplanting Die er tot mijn genoegen ook een beetje The old man and the sea van maakte. 👊🏼💕
Throwback bread.
Throwback bread.
In de nieuwe @wendyonlinenl over het stellen van concrete doelen op het gebied van sport en gezondheid. Ik kleine, haalbare stappen naar een gezondere levensstijl. Vanaf vandaag in uw kiosk.

foto: @maartendegrootphoto
💕
Persfoto voor @grenzeloos.verliefd Vanaf dinsdag een nieuw seizoen op @net5nl 📷: @reinierbergsma
Throwback. De bretel jaren.
💕
Deze foto werd genomen op de dag van Bobby’s geboorte. Zo nu en dan kijken we naar de foto’s uit die periode. Dat opvallende evenwicht tussen vermoeidheid en voldoening. Slaapwandelend van nieuwe ervaring naar nieuwe ervaring. Onze kraamhulp was een rots in de branding. Een grote, gezellige vrouw met een onuitputtelijke bron aan kennis van baby’s, bakeren, badderen, zorgen. Pas toen ze allang weer weg was realiseerden we ons hoeveel we van haar geleerd hadden. Hoe fijn het was om zo’n stabiel persoon, iemand die wél gewoon weet wat ze doet, in huis te hebben. Zo nu en dan denk ik aan haar, als ik iets doe dat ik van haar geleerd heb. En dat is veel, want na de geboorte van Mozes vroegen we of we weer dezelfde kraamverzorgende konden krijgen. Onze M. die liever geen spotlight op zich heeft, maar die ik toch heel graag nog eens wil bedanken. Ze was twee keer een week in ons leven, op momenten die zo diep gegrift staan in onze herinneringen. Aan de basis van twee levens. Ik denk vaak aan haar. Bijvoorbeeld wanneer ik Mozes als een rugbybal op één onderarm draag, of hem met de greep die M. mij leerde in het bad hang. Als ik ergens kokosolie zie, omdat ze onze baby’s daarmee insmeerde, zoals ze dat in Suriname doen. Pampers heeft nu het initiatief genomen om al die kraamverzorgenden te bedanken. Om een golf van dankbaarheid te creëren met een hashtag: #bedanktKraamverzorgende 
Het maakt niet uit hoe lang geleden het is dat je kraamhulp in huis had. Een kleine ode aan dat mooie beroep.
Mozes en Aäron.
Dit is @harnaamkaur Een vrouw met een baard. Haar verhaal vind je op de site van het onvolprezen @broadlynl Een prachtig account vol verhalen van bijzondere vrouwen. Vaak over bodyshaming, ongelijkwaardigheid en vooroordelen. Er gaat een indrukwekkende kracht uit van die verhalen. Zoek ze maar eens op. Ik zal ook een link in mijn stories zetten.
Fijn weekend, lieve mensen!

foto: @barthoningh
Throwback thursday. Ik wist al wel dat je moet proberen de regenboog aan vers voedsel te eten, maar had geen flauw benul van hoe je groenten snijdt.
Met Mosie. Door Romy. #35mm
Het is even stoeien thuis. Onze kinderen slapen plotseling niet meer zo goed. Mozes krijgt in rap tempo tanden. Bobby gaat voor het eerst een ochtend naar de voorschool. Veel nieuwe prikkels. Ze zijn allebei snip verkouden. Zeven, acht keer per nacht wakker. In zo’n periode probeer ik mijn sportritme goed vast te houden. Trainen geeft energie, zorgt ervoor dat ik toch een beetje scherp de dag door kom, veerkrachtiger en meer optimistisch ben dan wanneer ik niet zou gaan tijdens de weken met een slechte nachtrust. En dat vaste trainingsritme helpt ook de rest van de agenda op orde te houden. 
Hoe vind je tijd voor sport en beweging als je thuis kleine kinderen hebt, is ook één van de hoofdstukken in mijn boek FIT. Niet makkelijk. Wel noodzakelijk. 
foto: @barbellphotography
oh man, dit is echt nog maar één stap verwijderd van een real life Nils Holgersson ervaring
Een uitzonderlijk moment van kalmte in huize wervelwind, deze dagen. #nosleeptillbrooklyn
Een nieuwe week, vol mogelijkheden. Verzamel mensen om je heen die je uitdagen. Maak er wat moois van, lieve mensen!
Mozes, wanneer iemand het speelgoed van zijn zus probeert af te pakken.
Voor @huttenkwark maak ik een serie korte ontbijtinterviews. Op mijn IGtv, en een iets langere versie op @net5nl 
Steeds met mensen die wel een #stevigontbijt kunnen gebruiken, omdat ze aan een bijzondere dag beginnen. De eerste aflevering staat nu in mijn IGtv. Met Lienke de Jong, @deargoodmorning , die elke dag om 7u traint. Waarom eigenlijk? En wat zijn haar afwegingen bij het plaatsen van een dagelijkse foto op instagram? Na het gesprek maakte Lienke gehakt van mij bij een survivalrun. Daar zijn helaas beelden van. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. #kommaaropmetdiedag
Leuk om dit weekend te proberen!

via @fanny_josefine

« 1 2 3 4 ... 80 »

Last mentioned in:

All mentions »

Arie Boomsma

Amsterdam

Het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid

web www.arieboomsma.nl

statistics

 • friends:

  0

 • followers:

  71

 • total posts:

  1914


calendar

friends

no friends, let's find some!

show all »