Vanavond was ik op uitnodiging van Salomon Running aan het trailrunnen in het Westerpark met Stadswild en het Salomon Running Team. Dopamine rushes, striemende bramenstruiken en stromende bergbeken op de nieuwe Sense Ride Nocturne.
Na afloop was er nog wat meer aan mij gedacht, bij Bar Kantoor - het restaurant van Conscious Hotel Westerpark - kregen wij zeer verantwoorde happen. Zoals dit broodje knakwortel. Inderdaad zonder worst en met gerookte / gegrilde peen. Dat was niet alleen heel conscious maar ook uiterst tasty. 
#timetoplay #salomonrunning #westerpark #debuikvanamsterdam #foodtips #hotdog #veggie #smokedcarrots #amsterdam
Domenica è sempre domenica. 
Het zal mijn vaste volgers nauwelijks ontgaan zijn dat ik sinds kort graag op de Noordermarkt kom bij het nieuwe restaurant Domenica van chef Flavio en sommelier Kelly (en af en toe jongste bediende Milan). Je eet er met de seizoenen mee licht, Italiaans van de moderne schnit, zonder dat het knelt. De pasta’s zijn er altijd goed, zoals deze spaghettone met fior di zucca en ragout van zeeëgel (handig woord voor Wordfeud als je vier “e”-en hebt). #domenica #debuikvanamsterdam #amsterdam #foodtips #jordaan #noordermarkt #spaghettone #fiordizucca
Een wit broodje kan bij de ene AH €0,30 kosten en bij de andere €1,20, maar reuze stroopwafels kosten altijd overal €1,50. Deze is van de markt, net voor de Van Zanten, zoals de oplettende kijker waarschijnlijk al zag. Morgen (dinsdag) is het weer markt, ik dacht, ik zeg het maar even. 
#stroopwafel #demarkt #demart #debuikvanrotterdam #foodtips
Op de Buik van Rotterdam staan ze weer #food #trends voor 2019 (Rotterdam editie).
Dit zijn ze:
1) Het nieuwe chique
2) Post Instagram wereld
3) Uit eten en goed doen
4) De nieuwe wijnbars
5) Vis in blik
Wat vinden jullie ervan? Zit jouw zaak of jouw trend erbij? Of mis ik iets?

PS: op de foto oester uit de nieuwe “hut” van Herman en Nick: Goud. Die scoort prima in trend 1 en ik ga ervan uit dat er ook wat spektakel aan tafel zal zijn, Herman kennende, dus ze pakken trend 2 ook mee. En nu het menu eindelijk af is, hoog tijd om langs te gaan op de Lloyd pier.
Welkom in 2019, er rijden scooters zonder benzine rond en je eet hamburgers zonder vlees. De scooters kan je huren met een app en de burgers smaken voor het eerst naar burgers. We hebben nog geen jetpacks, maar de wereld verandert rap. Deze burger van Ter Marsch heeft een vegan patty (het “vlees” op de burger noemen ze patty). Hij smaakt als een vleesburger en heeft alle voordelen en nadelen (het ver loopt langs je hand je mouwen in) van een vleesburger. Ga maar proberen op de Witte de With. 
#burger #hamburger #vega #vegan #debuikvanrotterdam
Knisperend en zacht, zoet en zuur, spektakel aan je tafel door het groene smaakwater dat als laatste wordt toegevoegd. De kleine ronde profiterole-achtige puri worden eerder gevuld met een pasta van onder meer tamarinde en kikkererwten. De snacks heten pani puri en komen - we blijven in het thema, zie mijn vorige post - uit India. 
Later dit jaar staan ze op de kaart bij The Traveller in Amsterdam Zuid-Oost, maar ik vermoed dat we deze appetizers veel meer gaan zien in 2019.
#panipuri #thetraveller #snacks #india #rotterdam #amsterdam #debuikvanamsterdam
Als een keuken de komende jaren gaat vlammen is het wel die uit India. Het subcontinent kent een verscheidenheid en complexiteit in bereidingen en smaken waar alleen China mee kan wedijveren, maar haalt nog bij lange niet de culinaire diaspora van haar buurland. Ik verwacht veel nieuwe Indiase tentjes de komende tijd en veel meer aandacht voor de verschillende regio’s en kookstijlen. Maar genoeg over was soll, was ist is minstens zo belangrijk. En dat is dit Pakistaans Indiaas buffet op de Nieuwe Binnenweg, dat ik ooit als tip van Femke kreeg. Voor € 16,50 eet je er onbeperkt een dwarsdoorsnede uit het subcontinent. Neem er een mango lassi bij, wat knoflook- of aardappelnaan en vraag chef Khan wat hij het lekkerst vindt van de vele warmhoudschalen. 
#india #pakistan #nieuwebinnenweg #debuikvanrotterdam #foodtips #rotterdam
Het is gezond, duurzaam, lekker en een lust voor het oog en het wordt de trend voor 2019: vis in blik. Alleen klinkt dat niet zo sexy, dus zal het Portugese woord conservas wel vaker te horen zijn. Deze exemplaren heeft mijn moeder uit de Provence meegenomen. In Amsterdam heb je al The Can Bar en in Rotterdam moet je nog een beetje zoeken. Bij Verward waren er wat blikjes afgelopen zomer. Weet iemand wie ze nog meer serveert? 
#tinnedfish #cannedfish #conservas #rotterdam #amsterdam #foodtrend
Bij de meeste Vietnamese-loempia-kramen koop je Vietnamese loempia’s. Dat kan ook bij Mama Hong, maar gelukkig verkopen ze veel meer dan de bekende gefrituurde variant. Zoals summer rolls (ingepakt in rijstepapier), pasteitjes en deze heerlijke stokbroodjes. De bánh mì Saigon, met kip en citroengras, kost maar €3,50. Op de foto zat er nog geen saus op. Je kan zelf saus tappen, zoet of sambal of gewoon polderen en een beetje van beide. 
#banhmi #rotterdam #debuikvanrotterdam #foodtips
De vlucht die ramen heeft genomen de afgelopen jaren is nauwelijks met iets te vergelijken, misschien met die van burgers een paar jaar terug. Het fijne eraan is dat er veel meer keuze is, maar dat maakt het ook lastig, welke ramen moet je nou nemen? Deze shoyu chin-tan bij Tensai is een goede keuze als je iets van het gebaande bouillon-pad wil gaan. De soep smaakt licht naar zeevruchten en is aangemaakt met tare (de saus die ook op/om yakatori zit). De noedels worden bij Tensai in huis gemaakt en dat proef je. 
#ramen #rotterdam #debuikvanrotterdam #foodtips
Zaterdag is voor de markt. Voor een soepliefhebber als ik, is er dan maar een plek: BesAL Kumpir. Het Turkse kraampje is bekend van zijn rijkelijk gevulde aardappelen (kom ik nog wel eens op terug) en verkoopt een puike linzensoep. Ayran erbij en je bent klaar voor deze druilerige dag. Op zaterdag zitten ze in het groentenpad tegenover Mike Hekking, op dinsdag in het bloemenpad.
#rotterdamfood #debuikvanrotterdam #foodtips #rotterdam
Vaak is het raadzaam om het gerecht te bestellen waar een tent zijn naam aan ontleent. In het geval van Bar Pulpo is dat zelfs een must. De spies uit de josper komt met een stevige saus van onder meer aubergine en een goede crunch. Vergeet vooral niet de huisgemaakte saffraan sambal. 
#rotterdamfood #debuikvanrotterdam #foodtip #rotterdam
Misschien wel mijn nieuwe favoriet en nog bij mij om de hoek ook. Catedak: Chinees uit Shaanxi provincie. Deze lamssoep is zo rijk aan bouillon dat het vet erop drijft en de noedels worden voor je neus bereid door zeer hoffelijke en gastvrije eigenaar. Het meest bijzondere is nog wel het kruid dat mijn mond het gevoel geeft dat ik bij net de tandarts ben geweest. Is dat het effect van Sichuan peper? 
#foodtip #rotterdam #shaanxi #nietvoorbeginners
Çılbır, schrijf die maar vast op voor je “dingen die ik ga eten in 2019”-lijstje. Turkse joghurt, gepocheerd ei, hartige granola, spinazie en kruiden. Hier op de foto zoals ik het at bij Lilith, waar ze altijd voorlopen op de trend. 
#foodtrend #cilbir #rotterdam
Al honderd keer langs gefietst, maar nog niet geprobeerd: Meet Noodle op de Pannekoekstraat. Gisteren wontons gegeten, soepje is voor “afkoelen” tussen de wontons door (dank Jeff voor de uitleg). Wontons zelf zitten ramvol smaak. Typisch voedsel voor het hart. Volgende keer dan dan. 
#wonton #noodle #dandan
Tweede Kerstdag, derde familie. Ben ze allemaal even dankbaar. ❤️
Kerstavond bij Har & Jans, mijn twee favoriete import Rotterdammers. Buiten in de tuin: garnalencocktail van Naath, gerookte poon van Har & Jans, haricots verts en aardappel uit het vuur van Annelise en fruit in chocodip van Sico (op de foto). Ondergetekende zorgde voor de zalm en papillote. Voor het avontuur met de gluhwein of de snoepproefsessie na afloop, check mijn stories. 
#zaligekerst #limburginrotterdam #heemraadsingel
Stukkie schaatsen met de familie. 
#winterpret
Mijn kleine neef wordt alweer negen.
Het is niet te geloven hoe veel zorgen je je maakt of je wel van nog zo’n ventje kan houden en hoe makkelijk dat gaat als die er eenmaal is.
Hij is bijzonder en mijn soulmate, maar zeg dat maar niet tegen hem, want hij is al zo verwaand.
P.S. ook van nummer 3 & 4 kan je zo veel houden. 
#kunsttour #kleineK #neehetwordtgeenwielrenner
Spooky maar beste weer om te gaan rennen 🌫
Prima weer voor een stukje hollen 
#rotterdam #kralingen #geenbruggenloop
Over de scumbro in Food Personality 
#food #trends
Appeltje van de beste patissier van NL. Kleine tovenarij: de appel was eigenlijk een appeltaart met wat winterse (speculaas)smaken ingepakt in rode witte chocola. 
#veegmeop #pastrychef #gaultetmillau 
Woordgrappen met appels hieronder 👇
De productieassistent wilde de foto wel even maken voor ons 🧿🧿
#bluedabadee #entreeawards #juryduty

« 1 2 3 4 ... 293 »

delivers the sports of the future now | publisher of sportnext.nl | sports visionary - trend watcher - nextspeaker

web www.tyrsday.com

statistics

  • friends:

    746

  • followers:

    193

  • total posts:

    7028


calendar

friends

no friends, let's find some!

show all »